در مقالههای قبلی به صورت پراکنده اشارهای به سبک دکوراسیون مینیمالیسم داشتهایم، اما اکنون قصد داریم به طور کامل به این سبک پرطرفدار بپردازیم. مینیمال در لغت به معنی حداقل است و در این مقاله میخوانیم که سبک مینیمال به چه سبک و سیاقی از دکوراسیون و یا معماری گفته میشود.
مینیمالیسم یا سادهگرایی طبق تعریف ویکی پدیا:
(( سادهگرایی یا مینیمالیسم به انگلیسی :Minimalism یا کمینهگرایی یا هنر کمینه یا هنر موجز یک مکتب هنری است که اساس آثار و بیان خود را بر پایه سادگی بیان و روشهای ساده و خالی از پیچیدگی معمول فلسفی یا شبه فلسفی بنیان گذاشتهاست. از نامهای دیگر این جنبش abc art و هنر تحتاللفظی (literalist art) میباشد.
مینیمالیسم در شکلهای مختلفی از طراحی و هنر، به ویژه در هنرهای تجسمی و موسیقی استفاده میشود. مینیمالیسم پس از جنگ جهانی دوم، در هنر غرب به وجود آمد و بیشتر از سوی هنرمندان هنرهای تجسمی آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، گسترش پیدا کرد. هنرمندان مینیمالیسم بر این باورند که با زدودن حضور فریبنده ترکیببندی و کاربرد موارد ساده و اغلب صنعتی که به شکلی هندسی و بسیار ساده شده قرار گرفته باشند، میتوان به کیفیت ناب رنگ، فرم، فضا و ماده دست یافت. از هنرمندان این سبک میتوان به دیوید اسمیت، دونالد جاد، ارنست تروا، سول لویت، کارل آندره، دن فلاوین، رابرت رایمن، رونالد بلادن و ریچارد سِرا اشاره کرد ))
و اما مینیمالیسم در معماری به عقیده ویکی پدیا:
مینیمالیسم در معماری یعنی دستیابی به طراحی بهتر از طریق سادگی و پرهیز از هرگونه تزئینات. این سادگی در تمامی اجزای معماری بنا از جمله فرم، فضا،متریال، جزئیات و رنگ به وضوح نمایان میشود. بهطور کلی، در این سبک معماری از وجود موارد زائد درونی و بیرونی، منحنیهای کامل یا زاویههای بیش از حد جلوگیری میشود. برخی از اصول تعریف شدهٔ این سبک معماری به شرح زیر است:
- سادگی در فرم و عملکرد.
- پوشش و پرداخت دیوارها بدون هیچگونه پیچیدگی خاصی.
- فضاهای تمیز، دلباز و پر نور.
- جزئیات ساده بدون وجود طراحی داخلی خاصی.
- استفاده استراتژیک از متریالهای مختلف برای ایجاد جذابیتهای بصری، بافت و کاراکترهای خاص در فضا.
این تعاریف کامل و جامع میباشند، ولی ما در این مقاله قصد داریم به جزئیات بیشتری درباره سبک دکوراسیون داخلی مینیمالیسم بپردازیم.
اگر شما نیز علاقمندید که اطلاعات بیشتری درباره این سبک داشته باشید ما را دنبال کنید.
در ابتدا بهتر است با میس ون در روهه آغاز کنیم ، معمار برجسته سبک مینیمال !
یک شعار معروف از این معمار شهیر وجو دارد با عنوان: کمتر، بیشتر است. این شعار به عنوان یک بیانیه غیر رسمی برای سبک مینیمالیسم در نظر گرفته شده است.
این سبک ویژگی های خاصی را در بر میگیرد، از جمله:
خطوط صاف افقی و عمودی
اشکال مستطیلی
رنگ های سفید غالب، سیاه و خاکستری
پرهیز از هرگونه آشفتگی
دوری از شکستگی
رعایت و مشاهده این اصول سبک مینیمالیسم را به ما یادآور میشود.
در این سبک توجه داشته باشید که عناصر اضافی را به هیچ عنوان وارد طرحتان نکنید و تنها از المانهایی استفاده کنید که در نتیجه نهایی تاثیرگذار و کاربردی باشند.
استفاده از رنگها را به حداقل برسانید و ترجیحا از رنگ های ملایم و سبک استفاده کنید.
بهتر است قسمتی از فضاها را سفید، خالی و آزاد بگذارید، این ماهیت سبک مینیمال است.
دلیل اینکه سبک مینیمال امروزه طرفداران زیادی را به خود اختصاص میدهد این است که افراد جوامع در طول روز پر از آشفتگی و استرس کار و نحوهی زندگی هستند و آرامش مانند دهه های قبل زبانزد همگان نیست. به همین منظور افراد سعی بر این دارند که در منزلشان از هرگونه تجملات بپرهیزند و تا حد امکان سادگی و آرامش را برای روزمرگیهایشان به ارمغان آورند.