وقتی صحبت از موکت برای آشپزخانه است باید به جزئیات زیادی دقت کرد. تصور کنید آشپزخانه هم یکی از اتاقهای ساختمان است که میخواهید برای دکوراسیون آن اقدام کنید. چه معیارهایی را در نظر میگیرید؟ بدون تردید زیبایی از ملاکهای رایج در خرید موکت است. از همین ترفند برای انتخاب موکت مناسب آشپزخانه هم استفاده کنید. آشپزخانههای امروزی بخشی از سالن پذیرایی و اتاق نشیمن به حساب میآیند پس دکوراسیون داخلی آشپزخانه به اندازه اتاق پذیرایی، اهمیت دارد. مدلهای شلوغ و پر از نقش و نگار آشپزخانههای کوچک را کوچکتر نشان میدهند.
تولید کنندگان موکت ایرانی دنیایی از کیفیت و رنگ را برای کفپوش موکتی آشپزخانه ارائه میدهند انتخابهای متعددی وجود دارد، که هر سلیقهای را راضی میکند.
انواع موکت مناسب آشپزخانه
اجازه دهید ببینیم برای این فضا چه موکتهایی مناسب آشپزخانه هستند.
- موکت نایلونی
موکتهای نایلونی به علت جنس خود که نرم و لطیف هستند و همچنین قیمت مناسبتری که از سایر موکتها دارند، از کاربردیترین موکتها برای فضای خانه به شمار میروند. موکت نایلونی بسیار بادوام هستند و بین ۱۲ تا ۱۵ سال عمر میکنند. استفاده از موکتهای نایلونی برای آشپزخانه ایدهآل است. این موکتها بسیار محکم و مقاوم هستند، لک نمیگیرند و معمولاً به کندی فرسوده میشوند. بنابراین یکی از مناسبترین گزینهها برای آشپزخانهای شلوغ هستند!
- موکت اولفین
موکت پلیپروپیلن یا موکت اولفین از پرطرفدارترین موکتها در فضاهای اداری هستند. در واقع اولفین نوعی موکت اداری است، که به تازگی در محیط خانهها هم به کار میرود، زیرا در برابر سایش بسیار مقاوم است و سریع کثیف نمیشود. موکتهای پلیپروپیلن شباهت زیادی با موکتهای پشمی دارند، با این تفاوت که بسیار ساده میتوان آن را تمیز کرد و آلودگی جذب بافت آن نمیشود. همچنین قیمت آن مناسب و اقتصادی است و طرحهای متنوعی دارد.
- موکت پلی استر
از نکات مثبت برجسته موکت پلیاستر میتوان به مقاومت بافت این موکت در برابر رنگ پریدگی اشاره کرد. قیمت آن مناسب است، بافت نسبتاً لطیفی دارد و معمولاً لکه نمیگیرد. در واقع جنس پلیاستر در برابر لکههایی که پایه آنها آب است مقاومت میکند، اما پاک کردن لکههایی که بر پایه روغن هستند از پلیاستر بسیار دشوار است. موکت پلیاستر یکی از انواع ضد آلرژی موکتها هستند و افرادی که به الیاف طبیعی حساسیت دارند، بهتر است از آنها در آشپزخانه خود استفاده کنند.
این موکتها دستساز هستند و اکثراً هنگام تولید با الیاف دیگری مخلوط میشوند، اما از لحاظ ظاهری شبیهترین جنس به پشم است. جالب است بدانید به این دلیل که پلیاستر از مواد بازیافتی تهیه میشود، این جنس موکت سازگار با محیط زیست است. جنس موکتهای پلیاستری در برابر وزن زیاد مقاوم نیست، زود شکل خود را از دست میدهد و در مرور زمان ممکن است مشکلساز شود.
بنابراین برای فضاهای پرترددی مثل آشپزخانه انتخاب مناسبی نیست و اگر کمد یا وسیله سنگینی روی این موکتها قرار داده شود، رد آن باقی میماند. تنوع رنگ و طرح موکتهای پلیاستری بسیار زیاد است، قیمت آن در مقابل انواع دیگر موکتها مثل موکتهای نایلونی یا پشمی مناسبتر است و همه این نکات مثبت باعث میشوند، که این موکت انتخاب خوبی برای محیط خانهها به شمار برود اما برای موکت آشپزخانه که محیطی پر رفت و آمد است، پیشنهاد نمیشود.
- موکت پشمی
یکی از گران قیمتترین موکتهای موجود در بازار، موکت پشمی میباشد. جنس طبیعی پشم ظاهری باشکوه به فضا میبخشد و عمر بسیار طولانی دارد و از انواع دیگر موکتها بسیار با دوامتر است. جنس پشم در برابر اشتعال مقاومت میکند و پاک کردن لکه از موکتهای پشمی راحت است. موکت پشمی طبیعی و خالص هیچ نوع ماده شیمیایی ندارد. اگر در خانوادهتان کسی به مواد شیمیایی حساسیت دارد، بهترین انتخاب برای شما موکتهای پشمی هستند.
موکتهای پشمی به مراقبت نیاز دارند، به این علت که بافت نرم و طبیعی موکتهای پشمی امکان دارد به تدریج مکان مناسبی برای رشد کپک یا سفیدک شود. بنابراین باید این نکته را در نظر بگیرید که موکتهای پشمی نمیتوانند انتخاب درستی برای مکانهای مرطوب باشند. پس قطعاً موکت مناسب آشپزخانه از انواع پشمی آن نمیتواند باشد.
- موکت تافتینگ
موکتهایی که پرزهای بلندی دارند، با نام موکت تافتینگ شناخته میشوند. این موکتها امروزه طرفداران زیادی بین مردم پیدا کردهاند، زیرا ظاهر زیبایی دارند و شکل منحصر به فردی را به فضای خانه میبخشد. موکت تافتینگ ممکن است ۱۰۰ درصد از پشم طبیعی تهیه شوند، یا همراه با پشم از مواد مصنوعی مثل نایلون و پلی استر در بافت آن استفاده شده باشد. در این موکتها پرزهای رویی به یک لایه دیگر بافته میشود، سپس با چسپ به لایه دیگری چسبانده خواهد شد.
به این دلیل موکت تافتینگ به مراقبت بیشتری نسبت به بقیه موکتها نیاز دارند، تا پرزهای بلند آن از بدنه موکت جدا نشوند. در نتیجه موکت تافتینگ برای مسیرهای پرتردد مناسب نیستند و به عنوان موکت آشپزخانه دوام چندانی ندارد و بیشتر برای اتاق خواب استفاده میشود. این موکتها نرم هستند و مدلها و رنگهای متنوعی دارند. علاوه بر این ظاهر چشمنوازی به محیط میدهد، چون به دلیل ضخامتی که دارد بسیار به فرش شبیه است.
ویژگیهای موکت مناسب آشپزخانه
مانند سایر فضاهای خانه، باید این نکته را در نظر بگیرید که چگونه میخواهید آشپزخانه را موکت کنید. همیشه باید ابعاد آشپزخانه خود و وسایلی را که در آن قرار دارند، در نظر بگیرید. آشپزخانهها اغلب نقطهای در خانه هستند که میزان رفت و آمد در آنها زیاد است. در صورتی که به دنبال یک موکت بادوام هستید، باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که تمیز کردن آن چقدر آسان است. زیرا در یک آشپزخانه، هر چقدر هم که تلاش کنید، احتمال ریخت و پاش در بعضی از نقاط آن بسیار زیاد است.
به عنوان مثال، اگر میخواهید موکت در نزدیکی سینک ظرفشویی، قرار بگیرد، از این رو مواد مصنوعی بهتر هستند. زیرا پشم و پنبه به خوبی به رطوبت پاسخ نمیدهند و میتوانند به مرور زمان خراب شوند. بهتر است از موکتهای پرز بلند در آشپزخانه خودداری کنید، زیرا میتواند فضای بیشتری برای رشد میکروارگانیسمها و باکتریها فراهم شود. برای بهترین موکتهای آشپزخانه استفاده از پد بدون لغزش در زیر موکت شما ضروری است.
موکتها به طور بالقوه میتوانند خطر لغزش را در آشپزخانه، جایی که غذای گرم و آب جوش قرار دارد ثابت کند. همیشه از نگهدارنده موکت استفاده کنید تا موکت در محل خود باقی بماند و خطر لغزیدن را هنگام شلوغی از بین ببرید. از دیگر ویژگیهای موکت مناسب آشپزخانه این است که باید در برابر مواد شوینده و حرارت مقاوم باشد. بنابراین لازم است در هنگام خرید موکت مناسب آشپزخانه دقت لازم را داشته باشیم تا بهترین خرید را انجام دهیم.