دیوارپوش پلاستیکی یک نوع پوشش دیوار است که از مواد پلاستیکی ساخته شده است. این نوع دیوارپوش برای پوشاندن و زینت بخشیدن به دیوارها کاربرد دارد. میتوانید برای بازسازی و نوسازی فضا نیز از آن استفاده کنید. این محصول به صورت پانل طراحی شده که نصب آسانی دارد و باعث سنگینی اضافه روی دیوار نمیشود. به همین خاطر میتوانید با خاطری آسوده از بین انواع طرح و رنگ دیوارپوش برای دیزاین محیط مدنظرتان استفاده کنید.
مزایا و معایب استفاده از دیوارپوش پلاستیکی
برای پوشش دادن دیوارها و پنهان کردن ترکهای روی دیوار و… دیوارپوش پلاستیکی یکی از گزینهها است که در سالهای اخیر حسابی سروصدا به پا کرده و به در مقایسه با کاغذ دیواری و رنگ گران قیمت فروش بالایی رسیده است.
تاریخچه دقیقی از این نوع پوشش دیوار در دسترس نیست؛ اما میتوان گفت که از سال ۱۹۶۰ به بعد در صنعت ساختمان رواج پیدا کرده است. در ابتدا، این نوع پلاستیک به عنوان جایگزین چرم و کاغذ برای پوشاندن دیوارها مورد استفاده قرار میگرفت.
با گذر زمان، فناوری ها و مصالح به کار رفته در تولید دیوارپوش ها بهبود یافت و امکانات بیشتری در اختیار سازندگان قرار گرفت. در حال حاضر، دیوارپوش پلاستیکی با تنوع زیادی در بازار موجود است. این نوع پلاستیک ها ممکن است شامل PVC (پلی وینیل کلراید)، آکرولایک، پلی استایرن و سایر مصالح باشد. همچنین، ديوارپوش ها به صورت تخت و سه بعدی طراحی میشوند که بسته به سليقه و نياز مشتري قابل انتخاب است.
مزایای استفاده از دیوارپوش پلاستیکی
ديوارپوش پلاستيکي به عنوان يك راه حل مناسب برای تغيير ظاهر دكوراسيون داخلي منزل يا فضای کسبوکار استفاده می شود. جذابیت بصری که به محیط میبخشد غیر قابل وصف است. اما همه چیز در ظاهر خلاصه نمیشود. این دیوارپوش ها مزایای زیادی دارند که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- قیمت مقرون بهصرفه دیوار پوش
هزینه کمتر نسبت به دیوارپوشهای دیگر یکی از مزایای اصلی استفاده از دیوار پوش پلاستیکی است. البته بسته به جنس دیوارپوش قیمت آن متفاوت خواهد بود. در کنار جنس، مساحت دیوارها فاکتور دیگری است که بیشترین تاثیر را بر روی قیمت دیوارپوش ها دارد.
- نصب سریع تر
دیوار پوش پلاستیکی به سرعت و به راحتی نصب می شود. نیاز به تخصص ندارد و می تواند در زمان و هزینه نصب صرفه جویی کند.
- مقاومت در برابر رطوبت
این نوع دیوار پوش معمولا مقاوم در برابر رطوبت و آب بوده و به عنوان یک محافظ در برابر سیالات عمل کند. در نتیجه می توانید برای فضاهایی که در ارتباط با آب و رطوبت هستند همچون آشپزخانه و… هم از آن استفاده کنید.
- نظافت آسان
از دیگر مزایای دیوار پوش پلاستیکی نظافت آسان است. این پوشش قابل شستشو است. هر لکه ای که روی آن ایجاد شود به آسانی تمیز خواهد شد.
- متنوع بودن طراحی و رنگ
دیوار پوش پلاستیکی در انواع طرح و رنگ ها در دسترس هستند که امکان انتخاب مطابق با سلیقه و دکوراسیون داخلی را برای مصرف کنندگان فراهم می کند. با توجه به سبک چیدمان، ابعاد فضا و دیگر پارامترها می توانید به راحتی از بین گزینه های متنوع انتخاب کنید و ظاهری لوکس به محیط مدنظرتان ببخشید.
معایب استفاده از دیوار پوش پلاستیکی
این پوشش گزینه مقرون به صرفه است که ظاهری جذاب به محیط داخلی شما می بخشد. اما باید بدانید که در کنار تمامی مزیت هایی که دارد، دارای معایبی است که می تواند تا حدی از آنها هم چشمپوشی کرد.
مثلا دیوار پوش پلاستیکی نیاز به فضای کافی دارد و در مکان های باریک تر که فاصله دیوارها کمتر است، جلوه مناسبی ندارد. ممکن است استفاده زا دیوار پوش به ویژه مدل های سه بعدی در مکان ها کوچک شما محوطه گرفته ای به شما بدهد و هزینه اضافی نیز باشد. از این رو اجرا این پوشش برای راه پله، راهروها و فضاهای کوچک چندان توصیه نمی شود.
عملکرد عایق حرارتی و صوتی دیوار پوش پلاستیکی ممکن است نسبت به مواد دیگر محدودتر باشد. برای آپارتمان هایی که دیوارهای ان ضخامت کمی دارند، بهتر است از این پوشش استفاده نشود. استفاده از آجرهای دکوراتیو که ضخامت دیوار را بیشتر میکند استفاده کنید.
دیوار پوش پلاستیکی آسیبپذیر است و در برابر فضار و ضربه مقاوم نیست. از این رو استفاده از آن در مکان های پرتردد یا فضاهایی که در معرض ضربات و فشار زیاد هستند، پیشنهاد نمی شود. بهتر است در پشت تلویزیون یا اتاق مهمان که کمتر کاربردی روزمره دارد از دیوار پوش پلاستیکی استفاده کنید.
برخی از دیوار پوشهای پلاستیکی با توجه به متریال به کار رفته در تولید آنها، اثری روی محیط ندارند اما برخی دیگر ممکن است باعث ایجاد حساسیت، الودگی و… شوند.