امروزه با افزایش اهمیت طراحی دکوراسیون داخلی خانه، افراد به دنبال روشهایی هستند که بتوانند فضای خانه خود را زیباتر کنند. برای آنکه فضای خانه اشخاص لوکستر و زیباتر نشان داده شود می توان از سقفهای کاذب، کفپوش، کاغذ دیواری، دیوار پوش و… استفاده کرد. با بالا رفتن هزینه رنگ کردن و معایب این کار، بسیاری از مردم به فکر استفاده از لوازمی چون دیوارپوشها افتادند. به کار گیری این لوازم به دلیل داشتن مزایا زیادشان، بین مردم بسیار پرطرفدار هستند. امروزه انواع دیوار پوش ها در بازار موجود بوده و از تنوع بسیار زیادی برخوردارند. در ادامه قصد داریم به طور مجزا به هر یک از این دیوار پوشها اشاره کنیم.
دیوار پوش چیست؟
دیوار پوشها یکی از انواع پوششها هستند که بر روی دیوار قرار میگیرند. انواع دیوار پوش در بازار موجود هستند و برخی این نوع پوشش را دیوارکوب مینامند که از آن به عنوان جایگزینی برای رنگ کردن و یا کاغذ دیواری استفاده میکنند. اغلب دیوار پوشها برای دیوارهایی استفاده میشوند که دچار آسیب زیادی شدهاند. میتوان با استفاده از این لوازم دیوار آسیب دیده را پوشاند و دیگر نیاز به هزینه چندانی برای رفع آسیبهای دیوار نیست.
همچنین بر روی دیوارهایی که استهلاک بالایی دارند و یا در معرض رطوبت هستند میتوان از این نوع دیوارپوش استفاده کرد. به طور قطع مشکلاتی که برای کاغذ دیواری و یا رنگ کردن در این نوع دیوارها پیش میآید با استفاده از دیوارپوشها اتفاق نخواهد افتاد.
انواع دیوار پوش
دیوار پوشها از نظر جنس و متریال دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام ویژگیهای خاصی دارند. این لوازم به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشوند که طبیعتا دیوار پوشهای خارجی از مقاومت بیشتری در برابر آب، تابش نور خورشید و… برخوردارند. در ادامه قصد داریم به شناخت انواع دیوارپوشها پرداخته و خصوصیات آنها را بیان کنیم.
دیوار پوش پلیمری یا فایبرگلاس
یکی از انواع دیوارپوش که در بازار موجود است را میتوان دیوار پوش پلیمری یا همان فایبرگلاس دانست. این نوع دیوار پوشها از پارچههای تار و پودی به تولید میرسند و جنس پارچه آنها از الیاف شیشهای است. مقاومت بالای این نوع دیوار پوش و تنوع رنگی و طرحی بالای دیوار پوش پلیمری موجب جذب خریداران بسیار زیادی شده است.
دیوار پوش پی وی سی (PVC)
دیوار پوش پی وی سی و یا همان پلی وینیل کلراید یکی از دیگر دیوار پوشهایی است که بسیار راحت نصب میشود و در جنس، ابعاد و ضخامت مختلفی به تولید میرسد. پی وی سی نوعی پلاستیک است که دیوار پوش آن از نوع کاذب شناخته میشود. همچنین این نوع دیوار پوش میتواند جای خالی دیوار پوشهای چوبی، سفالی و… را در خانههای شما پر کند. با آنکه دیوار پوش مذکور دارای هزینه کمی است اما برای نصب آن ابزار مختلفی نیاز دارید. اگر از بین انواع دیوار پوش به دنبال نمونهای هستید که بتواند عایق صدا باشد و به راحتی بتوان آن را تعمیر کرد، مدل pvc انتخاب بسیار مناسبی است.
لازم به ذکر که دیوار پوشهای پی وی سی به چهار دسته دیوارپوش سه بعدی، روکش دار، ضد ضربه و چاپی تقسیم میشوند. دیوار پوشهای سه بعدی یکی از پر طرفدارترین دیوارهای پی وی سی هستند که اغلب در درون آنها از نورپردازی استفاده میشود. سبکی، ضد حرارت بودن، ضد آب بودن و نصب آسان موجب افزایش طرفداران دیوار پوش مذکور میشود. دیوار پوش پی وی سی روکش دار نیز از آنجایی که در برابر ضربه مقاوم است و در اشکال مختلفی تولید میشود، خریداران زیادی را به سمت خود جذب میکند. دیوارپوش چاپی و دیوارپوش ضد ضربه نیز از آنجایی که دارای طرحهای مختلفی هستند و مقاومت بسیار بالایی دارند میتوانند در مناطق مختلف خانهها و ادارهها مورد استفاده قرار بگیرند. البته باید گفت که قیمت دیوار پوش ضد ضربه کمی بالاتر از انواع دیوار پوش پی وی سی در بازار است.
دیوار پوش ام دی اف (MDF)
دیوار پوش ام دی اف یک از انواع دیوار پوش های چوبی به حساب می آید که بسیار محبوب است. از آنجایی که دیوار پوشهای ام دی اف در رنگها و طرحهای مختلفی به تولید میرسند و نسبت به دیوار پوشهای چوب طبیعی از قیمت کمتری برخوردارند، میتوانند انتخاب بسیار مناسبی باشند. اغلب برای ساخت این نوع دیوار پوش از لایه پی وی سی برای روکش لایه خارجی دیوار پوش استفاده میشود. دیوار پوشهای ام دی اف به صورت پنلهای کوچک قطعه بندی شده و مورد استفاده قرار میگیرند. در هنگام نصب، این پنلها به یکدیگر متصل شده و بر روی دیوار نصب میشوند.
دیوار پوش فومی یا یونولیتی
دیوار پوشهای فومی و یونولیتی جزء جدیدترین دیوارپوشهای موجود در بازار به حساب میآیند که دارای رنگهای متنوعی بوده و قابل شستشو هستند. دیوارپوشهای فومی و یونولیتی علاوه بر پوشش دیوار میتوانند برای پوشش سقف نیز مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین از آنجایی که این دیوار پوشها رولی شکل هستند و چسب دارند به راحتی چسبانده شده و نصب آنها دشوار نیست. دیوار پوشهای مذکور در ابعاد ۷۷ × ۷۰ و یا ۷۰ × ۷۰ به تولید میرسند و میتوانند بر روی هر سطحی مورد استفاده قرار بگیرد. از طرحهای دیوار پوش فومی میتوان به طرح سرامیکی، چوبی، آجری، آنتیکی و… اشاره کرد. همچنین طرحهای ساده و پازلی نیز در بین این دیوارپوشها دیده میشود.
دیوار پوش کامپوزیت
شاید شما نیز جزو آن دسته از افراد باشید که علاقه دارید از دیوار پوشهای آجری، سنگی، چوب و… استفاده کنید؛ اما به دلیل بالا بودن هزینه این دیوار پوشها از خرید آنها صرف نظر میکنید. پیشنهاد ما برای شما استفاده از دیوار پوشهای کامپوزیت است. این دیوار پوشها دارای نمایی سنگی و آجری هستند؛ اما جنس متفاوتی دارند.
دیوار پوشهای مذکور به صورت ورقهای و در ابعاد 130×230 و 130×280 و 100300 به تولید میرسند و نسبت به دیوار پوشهایی که از سنگ و آجر و چوب ساخته میشوند قیمت کمتری دارند. لازم به ذکر است از آنجایی که این نوع دیوار پوش از سیمان و رزین ساخته میشود وزن کمی داشته و مقاومت خوبی دارد. از انواع طرحهای این نوع دیوار پوش میتوان به طرح طرح چوب، طرح بامبو، طرح سنگ، طرح آجر و… اشاره کرد.
دیوار پوش سلولزی
یکی دیگر از انواع دیوار پوش که میتوان به آن اشاره کرد، دیوارپوش سلولزی است. این دیوار پوشها از الیاف مصنوعی، رزین، پیگمنتها و مواد دیگر به تولید میرسند و پس از تولید کیلویی به خریداران فروخته خواهند شد. از انواع دیوار پوش های سلولزی میتوان به دیوار پوش رومالین، بلکاو پتینه اشاره کرد. لازم به ذکر است که برای نصب این نوع دیوار پوش نیازی به زیرسازی نیست و میتوان آن را روی هر نوع سطحی پیاده کرد. مقاومت دیوار پوش سلولزی در برابر گرما، سرما، حرارت و… از دلایلی است که موجب زیاد بودن خریداران این نوع دیوار پوش میشود.
دیوار پوش لمینت
دیوار پوشهای لمینت از آنجایی که برای کف پوشی نیز مورد استفاده قرار میگیرند در برابر سایش مقاومت بسیار خوبی دارند و ماندگاری آنها زیاد است. لازم به ذکر است از آنجایی که دیوار پوشهای لمینت طراحی بسیار خاصی دارند میتوان از آنها فقط برای تزیین یک دیوار استفاده کرد و بر روی سایر دیوارها، دیوار پوش ساده قرار داد.
از آنجایی که دیوار پوش لمینت صدا را منتقل نمیکند و از طرحها و رنگهای متنوعی برخوردار است، یکی از بهترین و پرفروشترین نوع دیوار پوشها به حساب میآید. شما میتوانید برای مشاهده انواع دیوار پوش های لمینت و خرید آنها به سایت چندسو مراجعه کنید. از آنجایی که فروشگاه چندسو با برندهای معتبر دنیا همکاری دارد خیالتان میتواند از بابت اصالت لوازم خریداری شده راحت باشد.
دیوارپوش چرمی
اگر شما فردی هستید که به دکوراسیونهای تجملی و لوکس علاقه دارید، دیوار پوش چرمی انتخاب بسیار مناسبی برای شما است. از آنجایی که این نوع دیوار پوش به صورت پنلی، رولی و تایلی به تولید میرسد، میتوان به راحتی آن را بر روی تمام سطح دیوار نصب کرده و یا فقط قسمتی از دیوار را دیوار پوش پوشاند. البته لازم است گفته شود از سوی فروشندگان پیشنهاد شده از دیوارپوش چرمی تنها برای قسمتی که علاقه دارید مورد توجه واقع شود استفاده کنید. به عنوان مثال دیوار پوش چرمی را در قسمت بالایی تخت بکار بگیرید. تنوع بالا رنگ، داشتن طرحهای متنوع، ظاهری جذاب و لوکس این نوع دیوار پوش هر خریداری را به خرید آن تشویق میکند.
دیوار پوش چوبی
دیوار پوشهای چوبی از دیگر انواع دیوار پوش هستند که در دو سایز باریک و پهن تولید میشوند و دارای دو رنگ تیره و روشن هستند. این دیوار پوشها برای سطوح مختلف مناسباند و میتوان آنها به صورت افقی و عمودی بر روی دیوارهای مناطق مختلف خانه و اداره نصب کرد. مقاومت بالای این نوع دیوار پوش به دلیل ساخته شدن آن از چوب است که موجب افزایش ماندگاری دیوار پوش نیز میشود.
دیوار پوش گچی
اغلب به این نوع دیوار پوش پنل سه بعدی یا گچی میگویند که به صورت برجسته تولید میشود. همچنین از آنجایی که دیوارپوشها با استفاده از گچ پلیمری به تولید میرسند، وزن کمی دارند؛ اما دارای مقاومت بالایی هستند. برای نصب این دیوارپوشها، نخست آنها را به صورت قطعه قطعه تولید می کنند و هنگام نصب کنار هم قرار میدهند. لازم به ذکر است این نوع دیوارپوش نسبت به سایر دیوارپوشها هزینه کمتری دارد اما دارای خصوصیات منحصر به فرد زیادی است. در صورت تمایل میتوانید از دیوار پوشهای گچی که دارای نور پردازی نیز هستند استفاده کنید.
دیوار پوش بتنی
دیوارپوش بتنی از دیگر انواع دیوار پوش موجود در بازار هستند که اغلب از آنها برای تزیین نمای ساختمان، کف پوش داخلی و یا دیوار پوشی استفاده میکنند. شاید فکر کنید از آنجا که این دیوار پوشها از بتن ساخته شده اند وزن بسیار زیادی دارند، در حالی که اینگونه نیست. موادی که در ساخت این نوع دیوار پوش به کار رفته موجب سبکی و راحتی نصب آن شده است.
دیوارپوش بتنی دارای چند طرح و رنگ است و در ابعاد ۴۰×۴۰، ۵۰×۵۰، ۴۰×۶۰ و یا ترکیبی از این ابعاد به تولید میرسد. از آنجایی که در ساخت این نوع دیوارپوش از هیچ مواد شیمیایی استفاده نشده طرفداران زیادی مایل به خرید آن هستند. از انواع طرحهای دیوار پوش بتنی میتوان به طرح سه بعدی، طرح بتن نما و طرح چوب اشاره کرد.
سخن پایانی
در این مقاله تلاش کردیم شما را با چیستی دیوار پوشها و انواع آنها آشنا کنیم. ما در این مقاله به دیوار پوش پلیمری، پی وی سی، ام دی اف، یونولیتی، کامپوزیت، سلولزی، لمینت، چرمی، چوبی، گچی و بتنی اشاره کردیم و همچنین به توضیح خصوصیات آنها پرداختیم. پیشنهاد میشود در صورتی که قصد خرید هر یک از انواع دیوار پوش ها را دارید در مرحله اول جنس دیوار خود را بررسی کرده و سپس به خرید دیوار پوش مناسب با سطح مورد نظر اقدام کنید. امیدواریم مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشد.