کاغذ دیواری یکی از رایجترین ابزار تزئیناتی برای دیوارها و زیباسازی دکوراسیون داخلی است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی ساخت این آیتم تزئیناتی پرطرفدار، نمونههای مختلف و طرحهای متنوعی از آن وارد بازار شده است و میتوان انواع جنس های کاغذ دیواری را بر اساس سلیقه و محیط استفاده، انتخاب کرد. اما در چنین شرایطی ممکن است برای انتخاب نمونه مناسب، دچار سردرگمی و تردید شوید، بنابراین لازم است که با دقت ویژگی هر نمونه را مورد بررسی قرار داده و انتخابی آگاهانه برای دکوراسیون داخلی منزل خود داشته باشید.
معرفی انواع جنس های کاغذ دیواری
شاید هنگام خرید کاغذ دیواری، توجه شما تنها بر رنگ و طرح انتخابی متمرکز باشد، اما باید بدانید که این عوامل تنها معیارهای خرید یک کاغذ دیواری خوب و مفید نیستند. درواقع شما باید با انواع جنس های کاغذ دیواری آشنایی پیدا کرده و با بررسی ویژگی هر نمونه، بتوانید متناسب با فضای استفاده، بهترین انتخاب را داشته باشید. بدین منظور در ادامه اطلاعاتی در رابطه با پرطرفدارترین نمونههای انواع کاغذ دیواری جمعآوری کردهایم که به کمک آن بتوانید درک درستی از جنس و ساختار انواع کاغذ دیواری داشته باشید؛ با ما همراه باشید.
کاغذ دیواری ساده
میتوان گفت که کاغذ دیواری ساده یا کاغذی، نمونهای از قدیمیترین و به صرفهترین پوششهای دیواری است که فرآیند نصب سادهای دارد. علاوه بر این، کاغذ دیواریهای ساده با محیط زیست سازگاری داشته و اصطلاحاً تنفس را برای دیواری که روی آن قرار گرفتهاند، فراهم میکنند. از این نمونه کاغذ دیواری میتوان برای مکانهایی با رطوبت و آلودگی کم استفاده کرد. با این حال کاغذ دیواری کاغذی نسبت به سایر نمونهها، دارای دوام و ماندگاری کمتری بوده و فاقد قابلیت شستشو است.
این نمونه کاغذ دیواری را میتوانید برای پوشش دهی جزئی روی ایرادات سطحی مانند ترکهای کوچک، خراش و حتی گودیهای کم عمق دیوار به کار ببرید و ظاهر دیوار را بهبود ببخشید. با این حال نباید انتظار زیادی در این باره داشته باشید چراکه کاغذ دیواریهای ساده در برخی مواقع به سطوح ناهموار و لکه دار، نمیچسبند.
کاغذ دیواری نساجی
این نمونه از انواع جنس های کاغذ دیواری، به دلیل امکان عبور هوا و سازگاری زیست محیطی که دارد، به عنوان یکی از مناسبترین نمونهها شناخته میشود. کاغذ دیواری نساجی علاوه بر لایه عایق مناسبی که روی دیوار ایجاد میکند، یکی از بهترین پوششها برای کاهش میزان جذب صدا نیز کاربرد دارد. این نوع کاغذ دیواری معمولاً از کاغذی تشکیل شده است که رشتهای از الیاف پنبه، کتان، ابریشم یا ویسکوز، با آن آمیخته شده است.
به طور کلی، کاغذ دیواری نساجی را میتوان نتیجه پیشرفت فناوری ساخت کاغذ دیواری در صنعت مدرن دانست. این کاغذ دیواری درواقع از دو لایه تشکیل شده است و به دلیل تنوعی که در بافت و رنگهای خود دارد، میتواند با طیف وسیعی از سلایق مطابقت داشته باشد.
کاغذ دیواری وینیل
این کاغذ دیواری نیز از دیگر نمونههای ساخته شده از خمیر کاغذ است که با لایه نازکی از وینیل پوشانده شده است. وینیل درواقع نوعی پلاستیک خنثی و ایمن است که ویژگیهای این نوع کاغذ دیواری را بهبود میبخشد. کاغذ دیواری وینیل به دلیل استحکام کشسانی مطلوب و مقاومت مناسب در برابر رطوبت، به یکی از بهترین انتخابها برای فضاهایی از جمله حمام، توالت، آشپزخانه و…، تبدیل شده است. با این حال به دلیل لایه بندیهای شیمیایی که در این نوع کاغذ دیواری وجود دارد، استفاده از آن در مکانهایی مانند اتاق خواب، اتاق کودک و…، توصیه نمیشود.
این کاغذ دیواری به عنوان یکی از بادوامترین نمونههای کاغذ دیواری شناخته میشود و حتی قابلیت شستشو را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد. به طوریکه تنها با یک پارچه نرم یا اسفنج و مقداری صابون غیر قلیایی، به راحتی میتوان آلودگی و لکههای سطحی این کاغذ دیواری را از بین ببرید. از جنبه تزئینی و دکوراسیون نیز کاغذ دیواری جنس وینیل میتواند جذابترین طرحها را به شما ارائه دهد. درواقع ویژگی چند لایه بودن کاغذ دیواری وینیل باعث شده است که این کاغذ دیواری تنوع بالایی را در انواع رنگها و بافتهای خود به نمایش بگذارد.
کاغذ دیواری بافته نشده
تفاوت سختی که در نمونههای بافته نشده نسبت به سایر نمونهها وجود دارد، به دلیل مواد به کار رفته در سطح پایه این نمونه کاغذ دیواری است. درواقع پایه کاغذ دیواری بافته نشده متشکل از الیاف مصنوعی و بافت سلولزی تشکیل شده است و نسبت به سایر نمونهها از انواع جنس های کاغذ دیواری، دارای چندین مزیت کاربردی است. به عنوان مثال کاغذ دیواری بافته نشده، طیف وسیعی انواع طرحها و بافتها را ارائه میدهد، به عنوان نمونهای مناسب برای جایگزین رنگآمیزی شناخته میشود، به خوبی میتواند برجستگیها دیوار را پنهان کرده و سطحی هموار ایجاد کند و… .
کاغذ دیواری مایع
کاغذ دیواریهای مایع را میتوان به عنوان ابتکاری در صنعت ساخت کاغذ دیواری معرفی کرد. این نوع کاغذ دیواری امکان پوششی یکنواخت روی دیوار را فراهم میکند و ساختاری صاف و بدون درز در آن ایجاد میکند. کاغذ دیواری مایع میتواند از مواد مختلفی از جمله انواع الیاف، سلولز، پنبه و…، تشکیل شده باشد. این نوع کاغذ دیواری معمولاً با غلتک روی سطح اعمال میشود و چسبندگی قدرتمند و مطلوبی دارد.
کاغذ دیواری فایبرگلاس
این نوع کاغذ دیواری بافت مشخصی داشته و همانطور که نامش پیداست، از فایبرگلاس تشکیل شده است. این ماده به عنوان مادهای ایمن و سازگار با محیط زیست و بادوام شناخته میشود و این ویژگی باعث شده است که بتوان از آن به طور عمده برای دیوار فضاهای غیر مسکونی و صنعتی نیز استفاده کرد. با این وجود باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از این کاغذ دیواری بر روی دیوار فایبرگلاس، حذف آن تقریباً غیرممکن است و تنها میتوانید دیوار را مجدداً رنگآمیزی کرده یا دوباره با کاغذ دیواری پوشش دهید.
کاغذ دیواری طبیعی
این نوع کاغذ دیواری از مواد و الیاف طبیعی ساخته شده است و تهویه و رطوبت هوا را در محیط استفاده به خوبی پشتیبانی میکند و سطح نویز را نیز افزایش میدهد. کاغذ دیواری چوب پنبهای نمونهای از انواع کاغذ دیواری طبیعی است که در آن لایه نازکی از چوب پنبه طبیعی روی کاغذ دیواری اعمال شده است. این کاغذ دیواریها مزایای متعدی را در اختیار کاربران قرار میدهند؛ به عنوان مثال: جذب گرد و غبار در این نمونه کاغذ دیواری بسیار کم است، دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند و به خوبی صوت و حرارت را عایق میکنند.
کاغذ دیواری متالیک
این نوع کاغذ دیواری معمولاً از پایه کاغذ و لایه نازکی از جنس فویل آلومینیومی تشکیل شده است و سطحی صاف به رنگهای طلایی، نقرهای یا برنزی روی دیوار ایجاد میکند. با انتخاب کاغذ دیواریهای متالیک میتوانید جلوهای چشمنواز با نورپردازی ایده آل در دکوراسیون داخلی ایجاد کنید.
کاغذ دیواری نمدی
کاغذ دیواریهای نمدی معمولاً از لایههای پلی پروپیلن، اکریلیک، پلیاستر یا میکرو فایبر تشکیل شدهاند. این نمونه کاغذ دیواری به خوبی ناهمواریهای دیوار را پوشش داده و امکان تمیز کردن آن با پارچه مرطوب وجود دارد. کاغذ دیواریهای نمدی معمولاً به طور سفارشی ساخته میشوند، به همین دلیل است که اندازه آنها باید با دیواری که قصد دارید کاغذ دیواری را روی آن اعمال کنید، یکسان باشد.