فرصتهای مختلف فعالیت خارج از خانه برای اعضای خانواده وجود دارد؛ اما در این شرایط هر چه افراد ساعات بیشتری را خارج از خانه صرف کنند، معمولاً آلودگی بیشتری را با خود به فضای داخلی خانه حمل خواهند کرد. خصوصاً در شرایطی که فرزند خردسال یا حیوانات خانگی پر جنب و جوشی در خانه داشته باشید که مدام مشغول فعالیت باشند نیز، تمیز نگه داشتن کفپوش برای شما دشوارتر خواهد بود. اما جای نگرانی نیست، درواقع باید از برخی نکات استفاده کنید تا بتوانید فرآیند نظافت و نگهداری از کفپوش را به بهترین شکل ممکن انجام داده و زیبایی را به منزل خود هدیه دهید. بدین منظور تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این باره کسب کنید.
نکات نگهداری از کفپوش
به طور کلی، کفپوش نقش مؤثری در دکوراسیون و فضای بصری خانه ایفا میکند، بنابراین باید همواره به بهترین نحو از آن نگهداری کرده و ظاهری بی نقص برای خانه خود ایجاد کنید. در این شرایط رعایت برخی نکات نگهداری میتواند بسیار مفید واقع شده و حفظ زیبایی خانه شما کمک کنند. در ادامه میتوانید برخی از این نکات را مورد بررسی قرار دهید:
- در قسمت ورودی منزل خود از پادری استفاده کنید
این کار در کنار زیباییهای ظاهری که برای دکوراسیون منزل ایجاد میکند، نقش مؤثری در کاهش ورود آلودگی به محیط داخلی و انتقال به کفپوش نیز خواهد داشت. بدین ترتیب هم نوعی ساختار برای خوشامدگویی به مهمانان ایجاد کردهاید و هم محلی برای تمیز کردن کفشها قبل از ورود به خانه، که در کاهش آسیب به کفپوش نقش دارد. اما همواره توجه داشته باشید که پادری را مرتباً شستشو داده و تمیز نگه دارید و روزانه گرد و غبار ایجاد شده روی آن را بزدایید.
- در خانه از پاپوش یا کفش و دمپایی استفاده کنید
این کار از انتقال آلودگی در سطح کفپوش جلوگیری کرده و شرایط بهینهتری را تا زمان شستشو و نظافت کفپوش ایجاد میکند. بنابراین استفاده از کفش و دمپایی در محیط داخلی خانه را برای اعضای خانواده خود به عادت تبدیل کنید. همچنین به یاد داشته باشید که چندین سایز مختلف دمپایی نیز برای مهمانان خود تهیه کنید.
- پنجههای حیوان خانگی خود را تمیز و ایمن نگه دارید
مطمئن شوید که پنجههای حیوان خانگی را قبل از ورود به خانه تمیز میکنید؛ همچنین میتوانید فرشی را در مسیر ورود آنها قرار دهید تا پیش از تماس با کفپوش، آلودگی آنها رفع شود. علاوه بر این لازم است که مرتباً ناخن حیوانات را کوتاه کنید تا از بروز خط و خش روی سطح کفپوش جلوگیری شود.
- کفپوش را مرتباً نظافت کنید
اگر مرتباً کفپوش را جارو بکشید و نظافت کنید، سختی کار شما هنگام نظافت گسترده، کمتر خواهد بود و این یعنی صرفه جویی در زمان. بدین ترتیب پس از مدتی نظافت کفپوش به یکی از فعالیتهای معمول شما تبدیل شده و زمان و انرژی کمتری از شما میگیرد.
- لکههای ایجاد شده را فوراً پاک کنید
قبل از اینکه ردپای آلوده یا هر آلایندهای روی سطح کفپوش شما سخت شود، آن را با سازوکار مناسب تمیز کنید، چراکه با گذشت زمان شرایط نظافت سختتر خواهد بود و در صورت امکان آسیب به ساختار کفپوش نیز وجود خواهد داشت.
- از محصولات و روشهای مناسب برای نظافت کفپوش استفاده کنید
همواره مراقب باشید که از چه محصولی برای نظافت و نگهداری کفپوش استفاده میکنید و همچنین توجه داشته باشید که روش و دستگاه انتخابی برای نظافت با ساختار و مقاومت کفپوش شما مطابقت داشته باشد. همچنین بهتر است که قبل از شستشو، حتماً کفپوش را جارو برقی بکشید تا از پخش شدن آلودگیها روی سطح آن جلوگیری شود. علاوه بر این لازم است که از استفاده از مواد ساینده، شویندههای خشن، محلولهای اسیدی و… در سطح کفپوش خودداری کنید.
- از ترکیبات طبیعی برای پاکسازی کفپوش استفاده کنید
برای اینکه به خوبی از ساختار کفپوش مراقبت کرده و شرایط ایمنی را برای نظافت آن فراهم کنید، میتوانید از ترکیبات پاککننده و ضدعفونی کننده طبیعی استفاده کنید. در این شرایط ترکیب نصف فنجان سرکه سفید تا حدود 3.5 لیتر آب میتواند فرمولی مفید برای پاکسازی کفپوش باشد.
- کفپوش را مرتباً تعمیر کنید
پس از مدتی استفاده، کفپوش رنگ کهنگی به خود میگیرد و یا ممکن است برای شما تکراری به نظر برسد. بنابراین بهتر است در بازههای منظم، کفپوش را روغن کاری کنید و با این کار جلوهای تازه به آنها ببخشید.
- از متخصصان با تجربه کمک بگیرید
یکی از روشها برای اینکه مطمئن شوید بهترین شرایط نگهداری کفپوش را ایجاد کردهاید این است که از متخصصان با تجربه در زمینه خدمات مراقبت از دکوراسیون داخلی و انواع کفپوش، کمک بگیرید. درواقع این مراجع تمام منابع و سازوکارهای لازم برای حفظ کیفیت کفپوش را دارند و با استفاده از تکنیکهای تخصصی، زیبایی کفپوش را بدون آسیب ساختار آن، به ارمغان میآورند.
- ابزار و تجهیزات مناسب را برای تمیز کردن به کار ببرید
به عنوان مثال برای جمعآوری آلودگیهای ریز تر و گرد و غبار، لازم است که از جارو برقی با اتصالات ظریفتر استفاده کنید تا به وسیله آن بتوانید درزها و قسمتهای محدودتر را نظافت کنید. همچنین میتوانید با استفاده از یک حوله باکیفیت یا دستمالهای میکرو فیبر به صورت مرطوب، گرد و غبار را از نواحی زاویهدار و کنار دیوارهای پاک کنید.
- کفپوش را همواره خشک نگه دارید
از تجمع آب روی سطح کفپوش جدا خودداری کنید، چراکه در صورت جذب رطوبت ایجاد شده، ممکن است کفپوش دچار تغییر شکل شده و یا کیفیت اصلی خود را از دست بدهد. بنابراین پس از شستشو بلافاصله سطح را خشک کرده و اگر به طور تصادفی کفپوش دچار رطوبت شد سریعاً آن را خشک نمایید.
- پایههای وسایل خانه را کنترل کنید
با استفاده از پدهای نمدی، پایههای وسایل خانه مانند مبلمان، میز ها، صندلیها و… را پوشش دهید تا از خراشیدگی کفپوش در شرایطی که این وسایل جا به جا شوند، جلوگیری کند.
کلام آخر
در نظر داشتن نکات مربوط به نگهداری کفپوش میتواند نقش مؤثری در زیبا نگه داشتن محیط داخلی خانه و حفظ عملکرد کفپوش داشته باشد. بدین ترتیب طول عمر کفپوش نیز افزایش یافته و تا سالیان طولانی نیازی به ترمیم یا تعویض نخواهد داشت. تمام این موارد منجر به صرفه جویی در انرژی، سرمایه و زمان شما خواهد شد تا بتوانید از مزایای داشتن کفپوشی سالم و تمیز در بهترین شرایط نگهداری، بهره ببرید. خوشحالیم که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید؛ اگر شما نیز ترفند یا نکتهای در رابطه با نگهداری از کفپوش میدانید که در این مطلب به آن اشارهای نشده است، مشتاقانه منتظر اشتراکگذاری آن در بخش نظرات هستیم.