در طراحی و معماری جدید ساختمان ها، پارکت جایگزین کفپوش های سابق، مانند سنگ و سرامیک شده اند و یکی از موثرترین آیتم ها در دیزاین داخلی اماکن، محسوب میشوند. برای آشنایی بیشتر با پارکت، باید بدانید که این کفپوشها از جنس چوب و یا از مصنوعات چوبی به صورت چند لایه، ساخته شده اند. پارکت ها برای نصب به صورت موازی با طرح های مختلف در کنار یکدیگر چیده میشوند و ظاهری مجلل و چشم نواز به محیط اطراف خود میدهند.
پارکت چوبی و پارکت لمینت، دو نوع متفاوت از کفپوش پارکت هستند که در ادامه به بررسی مزایا و معایب آنها میپردازیم.
مزایای پارکت چوبی
جنس این نوع پارکت از چوب طبیعی می باشد و از برش الوار چوب به قطعات کوچک تر به دست می آید. برای ساخت پارکت چوبی معمولا از چوب های درخت بلوط، درخت گردو، درخت افرا، درخت راش و د زبان گنجشک استفاده میشود.
مزایای پارکت چوبی به شرح زیر میباشد:
- پارکت چوبی به عنوان سالم ترین و سازگارترین کفپوش به محیط زیست و طبیعت آسیب وارد نمیکند و همچنین برای انسان حساسیت زا نیست. این پارکت به دلیل ساخته شدن از چوب، که جز مهم ترین مواد موجود در طبیعت است، حس سرزندگی، گرما و طراوت را القا میکند.
- این پارکت، عایق خوبی برای صدا است.
- پارکت چوبی، نسبت به کفپوشی مانند سرامیک، دارای نرمی بالاتری است؛ در نتیجه راه رفتن بر روی آن، لذت بخش تر از سایر کفپوشها است.
- به دلیل ساده، طبیعی بودن و تنوع زیاد چوب مورد استفاده در آن با انواع دکوراسیون، ست میشود.
- از دیگر مزایای پارکت چوبی، مقاومت آن در برابر سایش است و به همین سبب در سالن های ورزشی نیز از آن استفاده میشود.
- این کفپوش به دلیل داشتن بستری ایمن از ضربه های آسیب زننده به اجسام و انسان جلوگیری میکند؛ به همین دلیل، برای منازلی که کودک یا افراد مسن در آن سکونت دارند، بسیار مناسب است.
- پارکت چوبی به آسانی تمیز میشود.
- به دلیل چوبی بودن، مقاوم است و دوام بالایی دارد.
- از مزایای دیگر آن این است که نسبت به سنگ و سرامیک سبک تر بوده و به ساختمان بار بیشتری اضافه وارد نمیکند.
- عایق حرارت است و به دلیل گرما بخشی، نسبت به سایر کفپوشها مانند سرامیک، برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب است.
- پارکت چوبی در برابر رشد باکتری و قارچ مقاوم است.
- در صورت آسیب دیدن یکی از پارکت ها، می توان آن را به راحتی جدا کرد و بعد از ترمیم، دوباره نصب کرد.
معایب پارکت چوبی
با وجود مزایای این پارکت، هنگام خرید به معایب آن نیز توجه کرد.
- این پارکت، برای استفاده در مکان هایی که نیاز به شستشو با آب دارند مناسب نیست. البته منظور از شستشو، آبکشی آن میباشد و شما میتوانید برای نظافت آن از تی مرطوب استفاده کنید.
- پارکت چوبی نسبت به رطوبت دارای مقاومت کمی است و ممکن است بر اثر رطوبت زیاد باد کرده یا ترک بخورد؛ در نتیجه برای خرید و استفاده باید به شرایط آب و هوایی منطقه توجه کرد.
- این پارکت ها برای استفاده در منازلی که گرمایش از کف دارند مناسب نیست.
- از معایب دیگر این پارکت ها، امکان موریانه زدن آن ها است؛ بنابراین، اگر در محل زندگی شما موریانه وجود دارد، بهتر است از پارکت های ساخته شده از چوب هایی که نسبت به موریانه مقاوم ترند، مانند بلوط، گیلاس، گردو، سرو و یا سدار استفاده کنید.
- قرار گرفتن پارکت چوبی در معرض نور مستقیم خورشید در دراز مدت، سبب تغییر رنگ آن میشود.
- این پارکت به دلیل استفاده از چوب طبیعی در آن با تغییر دما منقبض و منبسط می شود؛ در نتیجه ممکن است، بین قطعات پارکت فاصله ایجاد شود و یا باعث برآمدگی و فرورفتگی سطح آن شود و همچنین ممکن است حین حرکت صدا ایجاد کند.
- از دیگر معایب آن، مقاوم نبودن در برابر خط و خش و اشیای نوک تیز، نسبت به سنگ و سرامیک است.
مزایای پارکت لمینت
پارکت لمینت از یک پوشش چند لایه چوبی تشکیل شده است و نسبت به پارکت چوبی ک مواد اولیه اصلی آن چوب است، متفاوت بوده و از مصنوعات چوبی ساخته می شود. این پارکتها با اتصال قفلهای نر و ماده به یکدیگر نصب ممیشوندکه طرح و رنگهای متفاوتی دارند.
مزایای این پارکت شامل موارد زیر است:
- برای نصب پارکت لمینت از چسب استفاده نمی شود و نصب آن راحت تر، تمیز تر و سریع تر است.
- این نوع پارکت بر روی دیوارها نیز، قابل نصب است.
- زیر سازی این کفپوش نسبت به سرامیک، راحت تر و کم هزینه تر خواهد بود.
- پارکت لمینت بلافاصله بعد از نصب قابل استفاده می باشد که این یک مزیت برتر، نسبت به سنگ و سرامیک است به این دلیل که زمان خشک شدن زیر سازی آنها، طولانی تر خواهد بود.
- این پارکت در انواع ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و… قابلیت نصب دارد.
- میتوان این پارکت را به راحتی جمع کرد و در محلی دیگر نصب کرد.
- این کفپوش به طور معمول آنتی باکتریال و ضدحشره میباشد.
- این پارکت به دلیل استفاده از مصنوعات چوبی، گرما و سرما را منتقل نمیکند و دمای متعادلی دارد.
- پارکت لمینت در برابر آتش سیگار مقاوم است و نمیسوزد.
معایب پارکت لمینت
با وجود مزایای زیاد این نوع پارکت در هنگام خرید باید به معایب آن نیز توجه کرد.
- این پارکت، با وجود اینکه نسبت به آب مقاومت تقریبا مناسبی دارد به طور کامل ضد آب نیست و اگر مدام در معرض آب قرار گیرد به مرور زمان، متورم میشود.
- از دیگر معایب این پارکت، عدم مقاومت آن در برابر سیستم های گرمایش از کف می باشد. بعضی شرکت های تولید کننده با افزایش ضریب انتقال حرارتی، سعی کرده اند مقاومت پارکت در برابر گرما را افزایش دهند، با این حال، استفاده از آن بر روی سیستم گرمایش کف توصیه نمیشود.
- در این پارکت ها برای نصب از چسب استفاده نمیشود در نتیجه ممکن است حین راه رفتن سر و صدا ایجاد کند.
- پارکت لمینت در تابستان با گرم شدن هوا منبسط شده و به مرور زمان به آن آسیب وارد می شود. برای جلوگیری از این مشکل فضایی برای انبساط در نظر گرفته میشود؛ اما این کار، موجب نفوذ آب و همچنین گرد و خاک به زیر کفپوش میشود.
- ممکن است که قرار گرفتن اجسام سنگین بر روی پارکت، سبب شکسته شدن قفلهای نر و ماده آن شود.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی پارکت چوبی و پارکت لمینت پرداختیم و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دادیم. کفپوش ها یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده دکوراسیون منزل هستند که پارکت ها به دلیل جلوه طبیعی و کلاسیک، سبب زیبا و لوکس شدن محیط اطراف می شوند. اگر خواهان خرید کفپوش پارکت هستید، فروشگاه چندسو، یکی از بهترین و قابل اعتماد ترین فروشگاه ها در این زمینه با دارا بودن بهترین و به روز ترین برندهای پارکت، آماده خدمت رسانی به شما خواهد بود.