
جهان امروزی، مصرفگرایی را به عنوان یکی از اصول اساسی در زندگی افراد پیادهسازی کرده است. همین امر سبب ظهور صنایع تولیدی و خدماتی جدید با نیازها و متغیرهای متعدد شده است. سازمانهای امروزی بیش از هر چیز دیگری نیازمند فضایی پویا و آماده تغییر هستند. همین امر باعث شده است سالن کنفرانس به عنوان فضایی برای اتخاذ تصمیمات مهم، اشتراکگذاری ایدههای مختلف و افزایش روحیه کار تیمی شناخته شود. در این مقاله به بررسی اهمیت طراحی حرفهای سالن کنفرانس، عوامل اثرگذار در چیدمان سالن کنفرانس و 5 اصل مهم برای طراحی سالن کنفرانس میپردازیم.

اهمیت طراحی حرفهای سالن کنفرانس در محیطهای اداری
در جهان امروزی، فرآیندهای کاری مرتبط و بههمپیوسته هستند. همین امر سبب افزایش متغیرهای مرتبط با تصمیمگیری میشود. سازمانها دربرگیرندهی واحدهای تخصصیتر اما به شدت وابسته و مرتبط شدهاند که برای تصمیمگیری، برنامهریزی و پیشبرد اهداف نیازمند برگزاری جلسات و هماهنگی با یکدیگر هستند. از این رو سالنهای کنفرانس، بیش از اینکه به حرفهای بودن سازمان به لحاظ بصری کمک کنند، برای حرکت به سمت اهداف خرد و کلان سازمانی، به عنوان قلب تپندهی سازمان عمل میکند. سالن کنفرانس، ایدهها را شکوفا میکند، پروژهها را جهت میدهد و تصمیمات کلیدی را در دل خود رقم میزند. بنابراین طراحی حرفهای این فضا بسیار حائز اهمیت است.
چه عواملی در چیدمان سالن کنفرانس تاثیرگذار هستند؟
پیشتر درباره اهمیت وجودی سالن کنفرانس در سازمان سخن گفتیم. موضوع حائز اهمیت بعدی آن است که برای طراحی مناسب و حرفه ای سالن کنفرانس، عوامل متعددی اثرگذار هستند. در ادامه به بررسی مهم ترین آنها میپردازیم.
-
ابعاد و فرم فضا
ابعاد و فرم فضا یکی از مهمترین عوامل در شکلگیری سالن کنفرانس حرفهای به شمار میرود. زیرا تعیین کننده نحوه چیدمان صندلیها و محل قرارگیری تجهیزات است. با انتخاب فضایی مناسب با ابعاد و فرمی قابل استفاده برای سالن کنفرانس علاوهبر چیدمان حرفهایتر فضا، زیبایی بصری فضا تا حد زیادی افزایش مییابد.
ابعاد سالن کنفرانس تعیین کننده نحوه چیدمان فضا است.
-
ظرفیت مورد نیاز
نکته حائز اهمیت بعدی در طراحی سالن کنفرانس تعداد کاربران است. توجه به این موضوع از آن جهت مهم است که تعداد افراد دخیل در جلسات و رویدادها، تاثیر مستقیم در چیدمان سالن کنفرانس دارد.

-
نوع جلسات
سالن کنفرانس بخشی از ماهیت سازمان را تشکیل میدهد. اگر سازمان پویا، خلاق و همواره در مسیر نوآوری است، سالن کنفرانسی بسیار متفاوت با سازمانهای رسمی با فعالیتهای تولیدی یا خدماتی ثابت نیاز دارد. شکل جلساتی که در هر سازمان برگزار میشود تعیین کننده طراحی، نوع چیدمان و تجهیزات مرتبط با نوع جلسات است.
-
دسترسی به تکنولوژی
امروزه زندگی کاری و شخصی همه ما با تکنولوژی مانوس شده است. از طرفی سالن کنفرانس برای برگزاری جلسات مرتبط با پروژههای در دست اجرا، ایدهپردازیهای خلاقانه و اتخاذ تصمیمات کلیدی درباره آینده سازمان است. بنابراین فارغ از ماهیت جلسه، همواره دسترسی به تکنولوژی به عنوان یک نیاز اساسی و تعیینکننده در طراحی سالن کنفرانس شناخته میشود.
-
تهویه و آسایش حرارتی
به منظور حفظ راحتی افراد حاضر در جلسه و همچنین افزایش تمرکز، لازم است تا شرایط تهویه و دمای محیط را در وضعیت نرمال نگه داشت. این موضوع یکی از کلیدیترین موضوعات در طراحی است که به افراد کمک میکند تا از برقراری هرگونه بینظمی و عدم رضایت تا حد قابل ملاحظهای جلوگیری کنند.
5 اصل کلیدی در طراحی سالن کنفرانس
1. انتخاب بهترین مبلمان و تجهیزات برای سالن کنفرانس
انتخاب مبلمان باید با توجه به طراحی کلی محیط اداری سازمان صورت گیرد. همچنین صندلیهای کنفرانس باید راحت باشند تا در جلسات طولانی از خستگی افراد جلوگیری شود. میز کنفرانس باید به گونهای طراحی شود تا ارتباط چشمی میان افراد حفظ شود. همچنین طراحی کلی سالن کنفرانس باید به گونهای باشد که کلیه افراد به راحتی ویدیو پرژکتور و دیگر تجهیزات نمایشی را مشاهده کنند.
2. نورپردازی مناسب برای بهبود کارایی جلسات
همواره استفاده از نور طبیعی برای نورپردازی اولویت دارد. اما اگر محدودیت وجود داشت، از لامپهای LED با رنگهای ملایم و قابلیت تنظیم در چند حالت مختلف و متناسب با نیاز جلسات، استفاده کنید. نورپردازی مناسب باعث کاهش خستگی چشم، افزایش تمرکز و حرفهای شدن فضای سالن کنفرانس میشود.

3. طراحی آکوستیک سالن کنفرانس: چگونه از نویزهای اضافی جلوگیری کنیم؟
یکی از مهمترین عوامل در ایجاد بینظمی و کاهش تمرکز افراد، وجود سروصداهای مزاحم است. برای جلوگیری از این موضوع ایجاب میکند از پنلهای آکوستیک، کفپوشهای جاذب صدا و دربهای عایقدار استفاده شود. رعایت این نکات تا حد زیادی نویزهای اضافی را کاهش میدهد و وضوح گفتار را در جلسات بالا میبرد. همچنین جانمایی صحیح بلندگو و میکروفنها نقش اساسی در کیفیت پخش صدا دارد.
4. انعطافپذیری در چیدمان
در جهان امروزی با تغییرات سریع تکنولوژی و ظهور رقبای جدید با ایدههای خلاقانه و بهروز، کلیه سازمانها نیازمند فضایی پویا و خلاقانه برای تعامل هستند. با توجه به همین موضوع، طراحی سالن کنفرانس با استفاده از مبلمان ماژولار با قابلیت جابهجایی آسان، میتواند سالن کنفرانس را به محیطی انعطافپذیر برای رسمیترین جلسات تا خلاقانهترین کارگاههای ایدهپذیری تبدیل کند.
5. استفاده از رنگ و متریال تاثیرگذار
رنگ فضا تاثیر مستقیم بر احساسات و رفتار افراد دارد. انتخاب رنگهای آرامشبخش مانند سبز و آبی به افزایش تمرکز و کاهش استرس افراد کمک میکند. همچنین استفاده از متریالهای طبیعی مانند چوب، پارچههای جاذب صدا و سطوح مات و خالی از هرگونه زرقوبرق، حرفهای بودن فضا را تا حد زیادی افزایش میدهد.
تبدیل سالن کنفرانس به قلب تپنده سازمان
طراحی سالن کنفرانس چیزی فراتر از انتخاب یک میز و چیدن چند صندلی در اطراف آن است. طراحی سالن کنفرانس باید با در نظر گرفتن ابعاد فضا، نوع جلسات، تعداد افراد دخیل در جلسات، دسترسی به تکنولوژی و وجود تهویه مناسب صورت گیرد. انتخاب حرفهای مبلمان سالن کنفرانس، توجه ویژه به نورپردازی، عایقبندی صوتی مناسب سالن کنفرانس، طراحی انعطافپذیر و رعایت اصول ر نگشناسی میتواند سالن کنفرانس را حرفهایتر جلوه دهد. به صورت کلی در طراحی این فضا باید اصول طراحی دکوراسیون، روانشناسی صنعتی و تکنولوژیهای روز را به کار بگیریم تا بتوانیم ایدهها، نظرات و تصمیمات صحیح را از دل سالن کنفرانس به سراسر سازمان پمپاژ کنیم. در پایان ممنون که با ما همراه بودهاید.