کارمندان بیشترین وقت از تایم کاری خود را پشت میز مینشینند. داشتن یک صندلی استاندارد برای کارمندان یکی از ضروریترین و مهمترین ابزارهای کار بهحساب میآید. از این رو علاوه بر داشتن یک صندلی مناسب، نحوه صحیح نشستن روی صندلی اداری مهارتی است که هرکسی نمیداند. اگر فکر میکنید که درست نشستن روی صندلی اداری مهارت نیست، باید بگوییم که اشتباه فکر میکنید. شما برای نشستن در پشت صندلی نیاز به داشتن مهارت و آموزش هستید چرا که اگر مهارت نبود، امروزه تعداد کسانی که مشکلاتی مانند کمر درد دارند، بسیار کم بود.
از این رو بر آن شدیم تا در این مقاله به بررسی طرز صحیح نشستن بر روی صندلی، عواقب درست ننشستن و خصوصیات یک صندلی اداری مناسب و دیگر موضوعات، صحبت کنیم تا تمامی موارد را تکبهتک مورد بررسی قرار دهیم.
نحوه صحیح نشستن روی صندلی اداری چگونه است؟
ممکن است نحوه صحیح نشستن روی صندلی اداری در ظاهر کار بسیار سادهای باشد. اما در واقع این کار مستلزم ساعتها تمرینکردن است. بسیاری از کارمندان هنگام کار با ابزارهای اداری و تایپ کردن مانند: کیبورد کامپیوتر، بسیار قوز میکنند و این یکی از عادات بد محسوب میشود. با انجام این کار بهمرور زمان فشارهای بسیار زیادی به گردن وارد میشود. در ادامه این مقاله نکاتی را در خصوص طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری را برایتان شرح میدهیم:
- هنگام نشستن بر روی صندلی حتماً پشت بدن صاف و شانهها روبه عقب باشد. باسن شما باید پشت صندلی را لمس کند.
- بیش از 30 دقیقه در یک پوزیشن ننشینید و حتماً حالت بدنتان را تغییر دهید.
- کاملاً صاف بنشینید و شانه و گردن شما در حالت طبیعی قرار بگیرد.
- رانهای شما باید کاملاً موازی با زمین قرار بگیرد.
- بههیچوجه پاهای خود را رویهم نزنید. زیرا این کار بهمرور زمان به تغییر شکل ساختار بدنی شما منجر میشود و مشکلات بسیاری را برای شما به وجود میآورد.
- زمانی که روی صندلی اداری مینشینید، باید مانیتور و سیستم شما دقیقاً مقابل شما قرار بگیرد و موازی باشد. فاصله مانیتور و چشمان شما باید 50 تا 100 سانتیمتر باشد.
- با کمکگرفتن از بازوهای صندلی اداری، ساعد خود را بهصورت افقی بکشید و مچ دست خودتان را صاف نگه دارید.
- هنگام استفاده از صندلیهایی که میچرخند، زمانی که میخواهید به سمت دیگری بچرخید، باید کاملاً بدنتان همسو با حرکت شما باشد. بههیچوجه نباید با ناحیه کمر بچرخید.
- برای داشتن تمرین خوب نشستن، ابتدا روی صندلی بنشینید (حتماً به انتهای صندلی تکیه دهید) سپس با صورت کاملاً صاف انحناهای پشتتان را تا جایی که ممکن است برجسته کنید و چند ثانیه در این حالت قرار بگیرید. سپس خودتان را رها کنید.
- حتماً وزنتان را میان دو لگن تقسیم کنید.
خصوصیات صندلیهای اداری مناسب
بدون شک علاوه بر نحوه نشستن روی صندلی اداری، قطعاً داشتن یک صندلی اداری که از متریال باکیفیت درست شده باشد میتواند یکی از ابزارهای مهم در جهت بهرهوری مناسب از فعالیتهای کارمندان به شمار رود.
داشتن یک صندلی اداری مناسب سلامت کارکنان را تضمین میکند تا مشکلاتی مانند کمردرد، پادرد، گردن درد و نظیر آنها را نداشته باشند. از خصوصیات یک صندلی اداری خوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارتفاع صندلی
اولین و مهمترین نکته در یک صندلی مناسب، بیشک تنظیم ارتفاع است. ارتفاع نشیمن باتوجه به قد افراد و میز تنظیم میشود. بهطوریکه قسمت آرنج بهصورت 90 درجه بر روی دستههای صندلی قرار بگیرند. اگر ارتفاع صندلی قابل تنظیم نباشد و برای مثال: فرض کنید که ارتفاع صندلی شما بهصورت ثابت است این ارتفاع بهصورتی می باشد که شما هنگام نشستن بر روی آن دستهایتان بسیار بالاتر از دستهها قرار میگیرند. در این صورت این صندلی استاندارد نیست و هیچ زاویه 90 درجهای توسط آرنج شما ایجاد نمیشود و همچنین باعث تنش گردن و شانهها میشود.
- تنظیم گردش
سعی کنید برای کارمندان صندلیهایی را تهیه کنید که قابلیت چرخش 360 درجه را دارند. این قابلیت باعث میشود تا کارمندان بهراحتی در جهتهای مختلف بدون نیاز به پا شدن از روی صندلی بچرخند.
همچنین جالب است بدانید که انسانها هنگام استفاده از صندلیهای کارمندی در طول یک ساعت حدوداً 53 بار تنه خود را تکان میدهند که 28 بار آن به جهت چرخیدن و تکیه دادن انجام میشود.
- تنظیم پشتی
یک صندلی مناسب اداری باید دارای پشتی بسیار نرم و انعطافپذیر باشد. علاوهبرآن دارای تنظیم شیب نیز باشد تا کاربری راحتتری داشته باشد.
علاوه بر موارد بالا، یک صندلی اداری خوب باید دارای مشخصات زیر نیز باشد:
- یک صندلی اداری مناسب باید بهگونهای باشد که چهار ناحیه اصلی ستون فقرات که شامل: گردن، کمر، دنبالچه و پشت است، را به خوبی محافظت کند و پوشش دهد.
- قسمت میانی نباید بهگونهای باشد که گردش خون را در پاها و بهخصوص در قسمت زانو دچار اختلال کند و خون در زانوها جمع شود.
- آرنجها باید بهصورت عدد 8 از بدن فاصله بگیرند و این یکی از مهمترین ویژگیهای یک صندلی خوب است.
- رطوبت پذیری بالایی داشته باشد.
- تکیهگاه مناسبی برای ستون فقرات باشد.
عواقب درست ننشستن بر روی صندلی اداری
همانطور که نحوه درست نشستن روی صندلی اداری باعث جلوگیری از بروز بیماریهای مختلف و سلامت کارمندان میشود، عواقب درست ننشستن بر روی صندلی نیز میتواند موجب اختلال بر روند فعالیت ماهیچهها، تاندونها، اعصاب گردن، قسمت فوقانی و تحتانی کمر، فشار به سینه و شانه، و همچنین فشار به دستها میشود.
احساس دردهای مزمن و گرفتگی در ناحیههای مختلف بدن یکی از عواقب درست ننشستن بر روی صندلی اداری است که میتوانند حرکت ماهیچهها و عضلات را بهمرور مختل کند و بهنوعی فرد را فلج میکند. از این رو افرادی که به طرز صحیح بر روی صندلیهای اداری نمینشینند بهمرور زمان حتی نمیتوانند کارهای روزمره خودشان را هم انجام دهند.
تمرینات بدنی برای جلوگیری از عوارض زیاد نشستن
یکی از مهمترین کارها هنگام استفاده از صندلیهای اداری، این است که حتماً بعد از 30 دقیقه نشستن خودتان را جابهجا کنید و یا به مدت چند دقیقه برخیزید و راه بروید. توصیه میشود کارمندان علاوه بر رعایت نکات درست نشستن بر روی صندلی اداری، حتماً در روز به مدت 60 دقیقه پیاده روی کنند تا حرکات ماهیچهای بدن افزایش یابد تا خون بهخوبی در تمام بدن جریان پیدا کند. همچنین انجام یکرشته ورزشی مانند تمرینات یوگا، میتواند مکمل خوبی برای کارمندان و کسانی باشد که روزانه مدت زیادی را روی صندلی مینشینند.
جمعبندی
در این مقاله نکات بسیاری را در خصوص نحوه درست نشستن روی صندلی اداری و تمریناتی را در خصوص جلوگیری از عوارض زیاد نشستن برای شما شرح دادیم. همچنین به ویژگیهای یک صندلی مناسب پرداختیم و تمامی مطالب را در جهت آگاهی شما عزیزان در سایت چندسو قرار دادیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید باشد و با مطالعه آن بتوانید علاوه بر خریدن یک تجهیزات اداری مناسب، طرز صحیح استفاده از آن را نیز یاد بگیرید. سایت چندسو یکی از بزرگترین و معتبرترین سایتهای فروش صندلیهای اداری و انواع صندلی است که با پشتیبانی 24 ساعته و مشاوران بسیار صبور در خدمت مشتریان است.