مبلها لوازمی هستند که میزان تمیز بودن آنها، نقش بسزایی در زیبایی و شیک بودن هر خانه دارد. این لوازم مانند دیگر وسایل خانه، هرچند وقت یکبار نیاز به شستشو دارند. بهخصوص در خانههایی که دارای فرزند کوچک هستند، شستشوی این وسایل اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ زیرا مبلها سریعتر از حالت عادی کثیف میشوند. برخی از افراد، این کار را به عهدهی مراکز مبل شویی میگذارند؛ اما برخی دیگر ترجیح میدهند نحوه شستن مبل در منزل را یاد گرفته و خودشان این کار را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم نحوه شستن انواع مبل را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید.
مراحل شستن مبل در منزل
شاید در ابتدا کار تمیز کردن مبلها در منزل بسیار دشوار به نظر برسد؛ اما اگر کمی وقت و حوصله به خرج دهید و نحوه شستن مبل در منزل را یاد بگیرید، میتوانید در مواقع نیاز، این لوازم را مانند روز اول حسابی برق بیندازید. بااینحال قبل از شروع کار، حتماً باید به نوع مبلمان خود توجه کنید؛ زیرا تفاوتهایی در تمیز کردن مبل پارچهای با مبل چرم یا مخمل وجود دارد. همچنین درصورتیکه مبل شما دارای برچسب راهنمای شستشو است، حتماً باید مراحل شستشو را طبق دستورالعملهای درج شده انجام دهید؛ اما بهطورکلی نحوه شستن مبل در منزل شامل مراحل زیر میشود:
- تمیز کردن گرد و غبار: در این مرحله با استفاده از یک جاروبرقی، گرد و غبار روی مبلها را تمیز کنید.
- پرز گیری: پرز گیری مخصوص افرادی است که حیوان خانگی دارند. در برخی از مواقع، موهای ریخته شده روی مبل با جارو تمیز نمیشوند و شما حتماً باید با استفاده از یک پرز گیر، آنها را از روی مبل تمیز کنید.
- لکه گیری: به مرور زمان لکههای مختلفی روی مبل ایجاد میشوند، برای تمیز کردن این لکهها، نسبت مساوی از آب و سرکه سفید را با یک دیگر ترکیب کرده و روی لکهها اسپری کنید، سپس با یک دستمال آهسته لکهها را پاک نمایید. برای مبلهای چرمی، نیازی به اسپری نیست و فقط کافی است ابتدا دستمال را با محلول مرطوب کرده و سطح مبل را با آن تمیز نمایید.
- تمیز کردن قسمتهای چوبی یا فلزی مبل: با استفاده از دستمال نرم و یک محصول مخصوص پاک کردن سطوح چوبی یا فلزی، این قسمتها را تمیز کنید.
- شامپو زدن: محلولی از آب ولرم و شامپو آماده کرده و سپس روی قسمت کوچکی از مبل تست کنید، درصورتیکه با تغییر رنگ مواجه نشدید، یک ابر یا اسفنج بزرگ را به محلول آغشته کرده و قسمتهای پارچهای را کاملاً با آن بپوشانید. درصورتیکه از بخار شوی استفاده میکنید، مرحله بعد را انجام دهید در غیر این صورت کفها را با یک دستمال از روی مبل تمیز نمایید. دقت داشته باشید که این مرحله و مرحله بعد، برای مبلهای چرمی قابل اجرا نیستند.
- استفاده از بخار شوی: درصورتیکه بخار شوی دارید، پس از آغشته کردن مبل به شامپو (کاری که در مرحله قبل انجام شد)، سه لیتر آب و سه پیمانه ماده شوینده پایه آب را داخل یک ظرف با هم ترکیب کرده و آنها را داخل مخزن بخار شوی بریزید، سپس سطح مبل را با کف شامپو و محلول شستشو دهید. پس از اتمام کار، مکنده بخارشوی را فعال کرده و کفها را از روی سطح مبل تمیز کنید.
- تثبیت کننده رنگ و جنس پارچه: تثبیت کنندهها را میتوانید از داروخانهها و فروشگاهها تهیه کرده و برای مبلمان خود استفاده نمایید.
- خشک کردن: پس از شستشوی مبل، اجازه بدهید آنها خشک شوند. در شستشوی مبل پارچهای و مخمل بهصورت دستی، ممکن است میزان رطوبت باقی مانده روی مبلها زیاد باشد؛ بنابراین پس از اتمام کار، با یک دستمال نرم و کاملاً تمیز کمی از رطوبت را بگیرید تا مبلها زودتر خشک شوند. اگر مبلهای چرمی را با دستمال مرطوب تمیز کردهاید، میتوانید کار رطوبتگیری را برای مبلهای چرمی نیز انجام دهید.
نحوه شستن مبل پارچه ای در منزل
مبلهای پارچهای ممکن است از پارچههایی با طرح و رنگهای شلوغ و مختلف و یا بهصورت تک رنگ تهیه شده باشند. در زمان شستن این مبلها در خانه، باید حواستان باشد موادی که استفاده میکنید باعث تغییر رنگ پارچهها نشوند. نحوه شستن مبل در منزل، برای مبلهای پارچهای بهصورت دستی یا با استفاده از بخار شور امکانپذیر است. قطعاً استفاده از بخار شور نتیجه بهتری دارد؛ اما اگر بخار شور نداشتید، میتوانید این کار را بهصورت دستی نیز انجام دهید.
نحوه شستن مبل چرم در منزل
تمیز کردن مبل چرم، بهمراتب راحتتر از مبلمان پارچهای است و استفاده از یک دستمال مرطوب بهطور روزانه تا حدودی زیادی مبلمان شما را تمیز نگه میدارد. ممکن است در برخی از آموزشهای نحوه شستن مبل در منزل، برای تمیز کردن مبل چرمی مواد شیمیایی غلیظ توصیه شده باشد؛ اما این مواد در طولانی مدت به چرم آسیب زده و باعث کدر و کمرنگ شدن رنگ آنها میشوند؛ بنابراین بهترین راه تمیز کردن مبلمان چرم، استفاده از ماده مخصوص تمیز کردن چرم است که از برند و فروشگاه معتبری تهیه شده باشد.
نحوه شستن مبل مخمل در منزل
مبلهای مخمل را میتوان دقیقه مانند مبلهای پارچهای، با استفاده از بخار شوی یا بهصورت دستی تمیز کرد. ممکن است خشک شدن این نوع مبلها بیشتر از دیگر مبلهای پارچهای زمان ببرد، پس اگر از روش دستی استفاده میکنید، بهتر است در پایان کار تمام قسمتها را با یک دستمال یا حوله تمیز خشک کنید.
لوازم مورد نیاز برای شستن مبلمان در منزل
پس از یادگیری نحوه شستن مبل در منزل، باید لوازم و مواد مورد نیاز برای شستشو را تهیه کنید. همانطور که تا اینجا اشاره کردیم، برای تمیز کردن هر نوع مبل، باید از لوازم خاصی استفاده کنید. بهکارگیری روشهای دیگر، ممکن است به بافت پارچه و ظاهر مبلمان شما آسیب بزند. این لوازم یا مواد، میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- جاروبرقی برای تمیز کردن گرد و غبار از روی مبل
- پرز گیر (درصورتیکه حیوان خانگی دارید)
- دستمال تمیز و اسفنج
- بخارشوی
- شامپو مخصوص شستشوی مبل
- سرکه سفید و جوششیرین برای ساختن محلولهای لکه بر خانگی
شوینده های مناسب برای شستن انواع مبل در منزل
هر شوینده شامل مواد خاصی است و با توجه به جنس پارچه و نوع شستوشویی که در نظر گرفتهاید، برخی از آنها برای شما مناسب خواهند بود. فراموش نکنید که برخی از این ترکیبات، برای پارچههای خاصی مثل چرم، مضر هستند و میتوانند به آنها آسیب بزنند. درنتیجه باید دقت کنید که برای شستوشو، از مواد شوینده مناسب با جنس مبلتان استفاده کنید.
- ترکیب آب و سرکه سفید (مناسب انواع مبل)
- ترکیب جوششیرین با مقداری سرکه (مناسب مبل پارچهای)
- ترکیب مقدار مساوی از آب و الکل (مناسب مبل چرم)
- محلولی از آب و نشاسته (برای از بین بردن لکه خون از روی مبلهای پارچهای)
- ترکیب 2 قاشق غذاخوری جوششیرین با یک کاسه آبلیمو (مناسب تمیز کردن لکهها از مبل مخملی)
- شامپو فرش (مناسب مبل پارچهای)
- اسپری پاک کننده سطح چرم
- واکس مخصوص مبل چرم
نکات قابل توجه در هنگام استفاده از لکه بر ها
عدم توجه به نظاف مبلها و باقی ماندن برخی لکهها به طور طولانی مدت روی سطوح پارچهای، مخملی و یا چرم این لوازم باعث خرابی آنها میشود به علاوه تمیز کردن برخی آلودگیهای ایجاد شده روی مبلها تا زمانی که تازه هستند بسیار راحت است اما با گذشت زمان از بین بردن آنها سختتر میشود. پس بهتر است در صورت مشاهده لکهها در سریعترین زمان ممکن نسبت به زدودن آنها از روی مبل اقدام نمایید. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره نحوه شستن مبل در منزل به شما ارائه دهیم. فراموش نکنید در زمان استفاده از شویندههای شیمیایی یا محلولهای دست ساز خانگی ابتدا آنها را روی قست کوچکی از مبل امتحان کرده و در صورتی که با تغییر رنگ پارچه و مبل مواجه نشدید این مواد را روی قسمتهای دیگر استفاده کنید.