موکت ها از لوازمی هستند که علاوه بر پارکت و دیگر موارد، برای پوشاندن کف خانه ها و ساختمان ها استفاده می شوند. وجود انواع موکت با طرح ها و جنس های مختلف، به افراد این اجازه را میدهد تا با توجه به دکوراسیون و سلیقه شخصی خودشان، بهترین گزینه را انتخاب نمایند. علاوه بر تنوع رنگ و طرح، قیمت آن ها نیز برای استفاده به عنوان کفپوش بسیار مناسب تر است، به همین دلیل بسیار مورد استقبال قرار می گیرند و در مواقع مختلف استفاده می شوند. همچنین استفاده از موکت به عنوان کفپوش، باعث می شود فضا گرم تر باشد و به ویژه کسانی که بچه های کوچک دارند، برای جلوگیری از آسیب دیدن کودکان در سنین پایین، از این پوشش برای خانه و به ویژه اتاق کودک استفاده می کنند. در این مقاله قصد داریم انواع موکت را به شما معرفی کنیم و به کارایی هر یک بپردازیم. در نتیجه اگر قصد دارید برای خرید موکت اقدام نمایید و نمی دانید کدام گزینه را انتخاب کنید، در ادامه با ما همراه باشید.
انواع موکت کدامند ؟
همانطور که گفته شد، از انواع موکت برای پوشاندن اتاق خواب ها، دفاتر، اتاق کودکان و راهرو و پله ها استفاده می کنند. در بسیاری از هتل های لوکس و فضاهای اداری نیز از موکت ها برای ایجاد نمایی خاص بهره می برند. برای اینکه بتوانید از بین انواع موکت که با طرح ها و متریال های متفاوتی ساخته و در بازار ارائه می شوند، بهترین نمونه را برای خود و نیازی که دارید انتخاب کنید، لازم است ابتدا انواع آن ها را بشناسید. برای این کار ابتدا باید دکوراسیون و رنگ های موجود در فضا را بررسی کنید. همچنین با توجه به کاربردی که از آن انتظار دارید، متریال مناسبی را انتخاب نمایید. انواع موکت می توانند عایق حرارت و حتی عایق صدا نیز باشند و همچنین از ضربه تا حد ممکن جلوگیری نمایند. در نتیجه با در نظر گرفتن تمامی این موارد، می توانید انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه به معرفی انواع موکت و مزایا و معایب هر یک میپردازیم.
موکت تایل
موکت تایل، میتواند گزینه ای عالی برای فضاهای مختلف باشد. این نوع معمولاً به عنوان یکی از جذاب ترین انواع موکت نیز شناخته می شود که به شکل مربع، در ابعاد مختلف قابل طراحی است و در رنگ ها و طرح های متفاوتی برای فضاهای مختلف به کار می رود. به دلیل جنس مرغوب و مقاومت بالای آن ها در برابر ضربه، از این محصولات در محیط های اداری بسیار استفاده می شود. همچنین به دلیل ساختاری که دارند، شبیه به کف پوش های لوکس به نظر می رسند و محیط را جذاب تر می کنند. شما می توانید با توجه به فضایی که در اختیار دارید و المان های دیگر و محیط، بهترین طرح و رنگ را انتخاب کنید.
مزایا :
از مزایای آن، می توان به تمیزی آسان با مقاومت بالا در برابر ضربه، مقاومت در برابر خراب شدن، نصب آسان و قیمت مناسب اشاره کرد.
معایب :
یکی از معایب این موکت ها، این است که درز های بین قطعات آن ها به راحتی دیده می شوند. همچنین هنگام نصب به دقت بالایی نیاز دارند و بروز هر اشتباهی، می تواند به راحتی دیده شود. این موکت ها نباید در مکان هایی که به صورت دائم مرطوب هستند استفاده شوند و مکان هایی که وجود کپک و رنگ های گیاهی در آن ها ممکن است، برای استفاده انواع موکت تایلی مناسب نیستند. لازم به ذکر است که این نمونه ها از موکت های رولی گران تر هستند.
موکت کبریتی
موکت های کبریتی نیز توسط بسیاری از افراد در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا این جنس از انواع موکت، طراحی ساده ای دارد و به دلیل مقاومت بالایی که دارد، می تواند یک کفپوش بسیار مناسب شمرده شود. بافت آن بسیار مستحکم و سخت می باشد و می توانید به راحتی با قیمتی بسیار مناسب آن را تهیه کنید. معمولا زمانی که افراد قصد دارند تمامی یک محیط را پوشش بدهند، از این موکت ها استفاده می کنند. از آن ها همچنین برای پوشاندن راهرو ها، پله ها و مکان های پر تردد بهره می برند.
مزایا :
جنس این موکت بسیار محکم است و مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد. از طرفی تحمل بالایی در برابر اجسام سنگین و فشار خواهد داشت. قیمت آن نیز به صرفه می باشد. تمیز کردن آن هم بسیار ساده انجام می شود.
معایب :
معمولا این موکت ها ساده تولید می شوند و اگر به دنبال یک طرح خاص باشید، باید به سراغ نمونه های دیگر بروید. همچنین این نمونه ها معمولا نرمی انواع موکت دیگر را ندارند و کمی سفت تر هستند.
موکت نایلونی
از انواع موکت ها همچنین می توان به انواع نایلونی آن ها اشاره کرد. این نمونه بسیار پر کاربرد است و به شکل یک پارچه مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا این موکت ها ضد لک هستند و برای خانه استفاده می شوند. حتی هتل ها هم از این جنس مرغوب برای پوشاندن زمین و راهرو ها استفاده می کنند.
مزایا :
این جنس موکت در برابر لک، کپک و کثیفی، مقاومت خوبی از خودش نشان می دهد. همچنین قیمت نسبتا مناسبی دارد و در انواع طرح ها و نقش ها قابل سفارش است. این نمونه بین 12 الی 15 سال ماندگاری خواهد داشت و ظاهر جذابی دارد.
معایب :
مقاومت آن ها در برابر ضربه کمی کمتر از نمونه های دیگر است و ممکن است برای مکان هایی که وسایل سنگین در آن ها قرار می گیرد و یا محیط های پر تردد، استفاده نشوند.
موکت پروپلین
موکت های پروپلین که با نام اولفین هم شناخته می شوند. در محیط های بیرون و اداری بسیار کاربرد دارند و می توانند با ایجاد فضایی شیک و راحت، ظاهر دفاتر را زیر و رو کنند. جنس انواع موکت اولفین، تقریبا شبیه به پشم طبیعی است که بسیار زیبا دیده می شود ودر کنار آن، مقاومت بالایی نیز از خود نشان می دهد. از این نمونه می توانید با خیال راحت و به راحتی، در محیط های پر تردد نیز استفاده کنید.
مزایا :
این جنس موکت در برابر ضربه مقاوم است و می تواند تا سال ها مورد استفاده قرار بگیرد. بافت آن محکم است و تغییر نمی کند.
معایب :
از معایب آن می توان به پرز دادن اشاره کرد که بعد از مدتی از بین می رود و اگر جنس مرغوبی تهیه کنید، می توانید از کم بودن پرز آن اطمینان حاصل نمایید.
خرید موکت ارزان
انواع موکت با کیفیت ها و طرح های مختلفی تولید می شوند و در بازار به مشتریان ارائه می گردند. برای اینکه بتوانید بهترین نمونه را انتخاب کنید، ابتدا باید محیط را در نظر بگیرید و بعد با بررسی دکوراسیون و سلیقه خودتان، بهترین نمونه را انتخاب نمایید. ارزان ترین طرح های موکت را از سایت چندسو بخواهید.