لوسترها از مواد مختلفی برای استفاده در دکوراسیون منزل یا اداره ساخته می شوند. لوستر ها با توجه به موادی که درست می شوند بازتاب متفاوتی از نور را در محیط می توانند داشته باشند به طور مثال نوع کریستالی نور بیشتری را پخش می کند و در نوع پارجه ای یا شیددار نور متمرکز به بخش خاصی از سقف و کف می شود. دسته بندی کلی آنان بر اساس جنس ماده ساخته شده به انواع زیر تقسیم می شود:
- لوستر کریستالی
- لوستر برنزی
- لوستر چوبی
- لوستر شیشه ای
- لوستر پارچه ای
- لوستر پلاستیکی
- لوستر آهنی
- لوستر آلومینیومی
- لوستر طلایی
- لوستر برنجی
در زمان انتخاب باید به اندازه کافی به جنس بدنه توجه کرد. تشخیص لوستر اصل با تجربه و دقت به نوع ساخت و وزن آن کاملا معلوم می شود. انواع کریستالی را باید از روی کریستال و میزان پخش نور در محیط بررسی کرد اما برای لوسترهای برنزی روکش و فلز ساخته شده آن و نوع اتصالات باید مورد توجه باشد.
سبک یا مدل انواع لوستر
مدل لوستر می تواند بر اساس شکل ظاهری یا سبک آن باشد. شکل های آنان معمولا به چند نوع قفسه ای، خطی، شاخه ای (شعله ای)، کاسه ای، نامتقارن و غیره تقسیم می شوند. تفاوت شان به غیر از انواع مدلهای آن، سایز آنهاست که متراژ خانه و فضای آن در انتخاب شما تاثیر مستقیم دارد. برای محیط هایی با سقف بلند می توانید از نوع بزرگ و حتی چند طبقه استفاده کرد اما اگر برای سقف های کوتاه باید لوستر مناسب برای سقف کوتاه را انتخاب کنید.
- لوستر کلاسیک (آنتیک)
- لوستر مدرن
- لوستر فانتزی
- لوستر سقفی
- لوستر دیواری
- لوستر شعله ای
- لوستر شاخه ای
- لوستر کاسه ای
- لوستر آویز
خرید لوستر و وسایل روشنایی مثل آباژور برای فضای دکوراسیون نیاز به هارمونی و هماهنگی بین دیگر اجزای دکوراسیون مثل مبلمان، رنگ دیوارها، پرده، گچ بری های سقف و سبک و سیاق محیط دارد. حتی نیاز است به رنگ فرش و جنس کف نیز توجه شود تا زیبایی داخلی چند برابر گردد.
لوسترهای تلفیقی نیز وجود دارند که از ترکیب دو یا چند نوع مدل ساخته می شوند و نیاز های افراد با سلیقه های خاص را پوشش می دهند. مثلا لوستر کریستالی کلاسیک علاوه بر اینکه در فضایی با جزئیات بالا و با رنگ های سنگین مورد استفاده قرار می گیرد، داشتن کریستال نیز کمک می کند تا شکوه و عظمت بالاتری در محیط و فضا ایجاد کند. لوستر کریستالی کوچک و بزرگ اندازه هایی از این نوع هستند که باید بر اساس متراژ محیط استفاده گردند.
لوستر برنزی آنتیک نیز به علت رنگ های طلایی و زردی که دارد به آنتیک نیز شهرت دارد و مناسب دکوراسیون های قدیمی تر و یا با سبک و تم نوستالژی است.
لوسترهای چوبی در رنگ های چوب طبیعی، قهوه ای، سفید تولید و به فروش می رسند. لوستر سقفی چوبی از مدل های جدید و خاصی ست که سبک روستیک را به فضای دکوراسیون می آورد و مسلما نوع چوب مصرفی مهم است.
لوستر مدرن smd یا ساده نیز به تازگی باب شده اند و جز پر طرفدارترین مدل های لوستر هستند. لوستر smd از لامپ های فوق کم مصرف و با کیفیت با نوردهی عالی استفاده می کند و معمولا دارای ریموت کنترل هستند تا دیمر جهت تنظیم میزان نور را انجام دهند.
مکان های قابل استفاده برای نصب لوستر
تجهیزات روشنایی در همه ی فضاهای داخلی یا خارجی مورد نیاز است. هر چه فضا و محیط بزرگ تر می شود انتخاب به سمت انواع بزرگ و حجیم می رود تا نور بیشتر بتواند همه جا را پوشش داده و روشن کند. مثلا برای مساجد یا لابی هتل ها از لوستر هتل یا چند طبقه ای استفاده می کنند تا چشم بیننده در همان ابتدا مجذوب زیبایی آنها شود.
لوستر آشپزخانه و دیگر اتاق های منزل نیز باید متناسب با آن مکان بوده و نور کافی را در اختیار افراد بگذارد. مثلا در آشپزخانه ها به علت کثیفی محیط و نیاز به آشپزی باید علاوه بر نور مناسب به مقاومت و راحتی لوستر در تمیز کردن نیز توجه شود. در صورتی که برای اتاق خواب یا اتاق کودک باید روشنایی را متناسب با میزان لوکس نور انتخاب کرد.
- آشپزخانه
- پذیرایی
- اتاق خواب
- اتاق کودک
- اداری
- راهرو
- ورودی
- سالن
- مساجد
- لابی
- تالار
- رستوران
- هتل
نوع دیگری نیز از لوستر وجود دارد که دیگر آویز نیست و به طور مستقیم به سقف وصل می شود و زنجیر بین پایه و بدنه بسیار کوتاه تر است. لوستر سقفی کوچک، مدرن و لوستر سقفی کریستال از این نوع هستند و برای منازلی با سقف کوتاه مناسب هستند. انواع دیگر نیر به لوستر دست ساز معرف هستند که با توحه به درخواست مشتری و نوع و سبک دلخواه برای مشتری ساخته می شوند.
جنس لوستر ها از چیست؟
- کریستالی
- برنزی
- چوبی
- شیشه ای
- پارچه ای
- پلاستیکی
- آهنی
- آلومینیومی
- طلایی
- برنجی
انواع لوستر کدام است؟
- کلاسیک (آنتیک)
- مدرن
- فانتزی
- سقفی
- دیواری
- شعله ای
- شاخه ای
- کاسه ای
- آویز