کاغذ دیواری از جمله المان هایی است که نقش موثری در زیبایی دکوراسیون داخلی ایفا می کند. این المان می تواند جلوه بصری فضا را به طور چشمگیری تغییر دهد. به دلیل این که از نظر طرح، رنگ و مدل تنوع بالایی دارد از محبوبیت بالایی برخوردار است. چگونگی و طریقه نصب کاغذ دیواری بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که بر روی زیبایی و طول عمر آن تاثیر مستقیم می گذارد.
بسیاری برای نصب کاغذ دیواری از نصابان کمک می گیرند و برخی نیز مایل اند که خودشان این کار را انجام دهند. در هر صورت نصب این عنصر زیبایی قواعد خاص خود را دارد و بایستی به صورت اصولی پیاده سازی گردد. در همین راستا با انتشار این مطلب قصد داریم شما را با طریقه نصب کاغذ دیواری آشنا نماییم و اطلاعاتی جامع و کاربردی در اختیارتان قرار دهیم. لطفا تا انتها ما را همراهی بفرمایید.
ابزار مورد نیاز برای نصب کاغذ دیواری
در دنیای امروز، کاغذ دیواری به دلیل زیبایی منحصر به فرد و تنوع در طرح و رنگ با استقبال خوبی مواجه شده است. نصب کاغذ دیواری می تواند جلوه بصری مدرن و زیبایی به دکوراسیون داخلی خانه، محیط کار و … ببخشد. برخی کل فضا و برخی نیز بخش کوچکی را مزین به کاغذ دیواری می کنند. کاغذ دیواری برای این که بتواند نقش خود را به عنوان یک ابزار تزئینی ایفا نماید و جلوه بصری خارق العاده ای به نمای ساختمان ببخشد بایستی به صورت کاملا اصولی و استادانه نصب شود. در غیر این صورت خیلی زود خراب می شود و جلوه زیبای آن نیز از بین می رود.
البته نحوه نصب کاغذ دیواری هم با وجود داشتن اطلاعات کافی و همچین با کمک ابزارهای مورد نیاز، کار چندان سخت و پیچیده ای هم نیست. با در اختیار داشتن امکانات لازم به صورت مرحله به مرحله می توان کاغذ دیواری را نصب نمود. برای نصب به ابزار و سایل مختلفی نیاز دارید که می توانید آن ها را از فروشگاه های یراق آلات با قیمتی اقتصادی خریداری نمایید. به طور کلی برای نصب کاغذ دیواری به صورت کاملا ماهرانه و اصولی شما به ابزارهای زیر نیاز خواهید داشت:
- نردبان
- کاتر
- شاقول
- قیچی
- مداد رنگی
- قلم مو
- سمباده
- کاردک
- ابزار میز چسب کاری
- چسب pvc
- رولردرز
- متر
- فرچه
اقدامات و زیر سازی دیوار ها قبل نصب کاغذ دیواری
طریقه نصب کاغذی دیواری بدین صورت است که ابتدا باید دیوار را برای زیر سازی آماده نمایید. یعنی قبل از این که کاغذ دیواری را نصب کنید باید دیوار و یا سطح زیرین آن را بررسی نمایید تا کاملا آماده و زیر سازی شده باشد. به عنوان مثال اگر بدون توجه به نم دیوار اقدام به نصب کاغذ دیواری کنید بعد از مدت کوتاهی دچار تغییر رنگ می شود و از روی سطح جدا می گردد. به طور کلی برای داشتن نصبی اصولی و تمیز به زیر کاری مناسب نیاز دارید.
اما چه اقداماتی باید انجام شود تا بتوان دیوار را برای نصب کاغذی دیواری آماده نمود. باید بگوییم که با توجه به وضعیت دیوار و سطح مد نظر، آماده سازی قدری متفاوت می باشد. بر همین اساس در ادامه این مطلب طریقه نصب کاغذ دیواری برای سطوح مختلف را بیان خواهیم نمود.
آماده سازی دیوارهای رنگ آمیزی شده
اکثر دیوارها علاوه بر گچ دارای آستری از رنگ نیز می باشند. بنابراین قبل از نصب باید با استفاده از کاردک یا ابزاری مناسب رنگ موجود بر روی دیوار تراشیده شود. سپس سمباده بر روی دیوار کشیده شود تا اگر برجستگی و ناهمواری دارد برطرف گردد و سطحی یکدست و صاف به وجود آید. البته فرایند سمباده کشی باید به آرامی انجام بگیرد تا دیوار آسیب نبیند. وقتی که سطح دیوار کاملا یکدست شد می توانید رنگ آستر مجددا بزنید و کاغذ دیواری خود را بر روی آن نصب کنید.
آماده سازی دیوارهای تازه گچ شده
دیواری که تازه گچ کاری شده به 2 الی 3 ماه زمان نیاز دارد تا کاملا خشک گردد. اگر دیوار به خوبی خشک نشود و هنوز مقداری رطوبت داشته باشد، خیلی زود موجب خراب شدن و پوسیدگی کاغذ دیواری می گردد. پس باید اجازه دهید تا کاملا دیوار خشک شود. قبل از نصب بهتر است که بر روی دیوار گچ شده دو لایه رنگ آستری زده شود. این امر می تواند کیفیت نصب را دو چندان نماید.
آماده سازی دیوار از قبل کاغذ شده
اگر دیوار شما از قبل کاغذ دیواری شده باشد، برای این که کیفیت کار بالا رود، بایستی آن را بردارید. با استفاده از ابزارهای موجود می توانید خیلی آرام کاغذهای دیواری چسبیده به سطح را جدا نمایید. با این کار دیوار بدون این که برجستگی داشته باشد کاملا پذیرای کاغذ دیواری جدید می گردد.
آماده سازی دیوار دارای لکه و کپک
اگر دیوار دارای لکه باشد می توان با استفاده از آب و شوینده های معمولی آن را از بین برد. اما اگر دارای کپک باشد، برای پاک نمودن آن باید از روش های دیگری استفاده کرد. طریقه نصب کاغذ دیواری بر روی سطوح کپک زده بدین صورت است که ابتدا محلولی از آب و سفید کننده تهیه نمایید، سپس با کمک یک دستمال یا اسفنج بر روی بخش های آلوده بزنید. در مرحله بعد برای از بین بردن کامل کپک ها بهتر است که از محلول تیاسپی استفاده شود. بعد از انجام این مراحل، دیوار را با آب بشویید و صبر نمایید تا کاملا خشک گردد.
آماده سازی دیوارهای بتنی، سیمانی و …
دیوارهای فوم بتنی، سیمانی، گچ های بافتی و هر گونه سطح ناهموار باید برای نصب کاغذ دیواری به صورت کاملا صاف و یکدست دربیایند. اگر میزان ناهمواری و برجستگی ها متوسط و کم باشد می توانید با استفاده از ترکیبات مومی و یا بتونه سطح را بپوشانید و سپس سمباده و رنگ آستر بزنید. اما اگر میزان ناهمواری زیاد باشد چاره ای جزء استفاده از گچ نخواهید داشت. پس از این که دیوار را با گچ پوشاندید باید صبر کنید تا کاملا خشک گردد.
مراحل نصب کاغذ دیواری
بازبینی و بررسی دیوار به منظور آماده سازی سطح زیرین را، می توان اولین قدم در نصب کاغذ دیواری به حساب آورد. همان طور که اشاره نمودیم سطح زیرین کاغذ دیواری باید کاملا صاف و هموار گردد تا کیفیت کار بالا رود و این عنصر زیبایی برای مدت زمان بیشتری عمر نماید. بعد از آماده سازی دیوار و جدا نمودن کلید و پریزها شما باید یکسری سلسله مراتب را به طور منظم و دقت پیاده سازی نمایید که در ادامه به شرحی از آن ها خواهیم پرداخت:
مرحله اول
در این مرحله شما باید کاغذ دیواری مناسب خود را با توجه به میزان بودجه، سلیقه، نوع کاربری و … انتخاب نماید. سپس متناسب با نیاز آن را برش دهید. قبل از فرایند برش باید ارتفاع دیوار به طور دقیق اندازه گیری شود تا بدانید که به چند رول نیاز دارید. برش کاغذ دیواری فرایندی بسیار حساس می باشد. بنابراین سعی نمایید که 5 الی 10 سانتی متر بیشتر از اندازه دیوار، قواره را برش بدهید.
مرحله دوم
پس از برش دادن نوبت به چسب زدن می رسد. برای این امر قسمت پشت قواره های برش خورده را آغشته به چسب کنید. از قسمت وسط شروع به چسب زدن نماید و سپس به طرف حاشیه و لبه ها بروید. بهتر است که در لبه ها از چسب کمتری استفاده شود. توجه نمایید که فرایند نصب از کنج و گوشه اتاق به صورت عمودی آغاز شود. برای دقیق شدن کار می توان از شاقول استفاده کرد. نصب کاغذ دیواری چسب خورده از بالای دیوار به سمت پایین است.
مرحله سوم
با استفاده از کاردک یا فرچه حباب ها و چروک های ایجاد شده را صاف نمایید تا برجستگی و ناهمواری ایجاد نگردد. با استفاده از کاتر می توان بخش های اضافه و همچنین جای کلید و پریزها را نیز برش داد. از دستکاری بیش از حد آن خودداری نمایید. حباب های ایجاد شده نیز پس از خشک شدن چسب از بین می روند.
نکات مهم نصب کاغذ دیواری
برای این که نحوه نصب کاغذ دیواری به شکلی ماهرانه اجرا گردد لازم است که به نکات مهم و کلیدی در این زمینه توجه نمایید. اول این که زیرسازی را به شکلی مطلوب انجام دهید چرا که بر روی کیفیت و طول عمر کاغذ دیواری تاثیر مستقیم می گذارد. سپس با اندازه گیری دقیق تخمین بزنید که به چقدر جنس نیاز دارید. کاغذ دیواری در انواع رنگ و طرح موجود است که متناسب با میزان بودجه و سلیقه تان می توانید مدلی مناسب انتخاب کنید.
پس از تهیه کاغذ دیواری مناسب و تمیز و یکدست نمودن دیوار نوبت به چسباندن آن می رسد. برش کاغذ بسیار حائز اهمیت است و بایستی با نهایت دقت انجام بگیرد. بهتر است که کاغذ دیواری را بر روی سطح صافی برش دهید تا کج نشود. برای چسب زدن از قلم موی سقفی استفاده کنید و چسب زدن را هم از وسط کاغذ شروع نمایید. سپس آن را بر روی دیوار قرار دهید و از قسمت بالا شروع به صاف کردن کنید. برای جلوگیری از چین و چروک از یک غلطک استفاده نمایید. به طور کلی از نکات طلایی برای نصب کاغذ دیواری می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آماده نمودن سطح زیرین
- استفاده از شاقول
- برش کاغذ دیواری متناسب با طول دیوار به همراه 5 الی 10 سانتیمتر اضافه
- استفاده از قلم موی سقفی برای چسب زدن
- شروع چسب زدن از وسط کاغذ و سپس کشیدن آن به سمت کناره ها
- استفاده از غلطک کوچک برای جلوگیری از چروک شدن کاغذ دیواری
سخن پایانی
در این مطلب شما سروران گرامی با طریقه نصب کاغذ دیواری آشنا شدید. گرچه در ظاهر امری ساده به نظر می آید اما با این حال فوت و فن خاص خود را دارد. همچنین شما برای بالا بردن کیفیت کار بایستی از یکسری امکانات و ابزارآلات بهره ببرید. با برخورداری از امکانات لازم و قدری تخصص می توانید فرایند نصب را به شکل مطلوبی انجام دهید.