شما در طول شبانه روز چند ساعت میخوابید؟ اگر به این اعداد و ارقام در طول یک سال یا سالیان زندگی خود فکر کنید، متوجه میشوید که زمان زیادی از زندگی صرف خوابیدن میشود. در نتیجه توجه به ارگونومیک بودن تخت خواب و تشک آن و نحوۀ نظافت آن حائز اهمیت است. ما در این مقاله از وبسایت چندسو برایتان دربارۀ روش شستشوی تشک طبی خواهیم گفت.
اگر پزشک شما نیز برایتان استفاده از تشک طبی را تجویز کرده یا سالها است که از انواع تشک طبی استفاده میکنید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید. در این مقاله شیوه نظافت و شستشوی تشک طبی را برایتان آموزش میدهیم.
اهمیت شستشوی تشک طبی
اکثر افرادی که از تشکهای طبی استفاده میکنند شرایط خاصی دارند. مثلاً برخی از سالمندان که دچار بیاختیاری شده یا بیماران ناتوان جسمی، افرادی که دچار شکستگی ستون فقرات و پا شدهاند مجبور به خوابیدن در ساعات طولانی به روی تشک طبی هستند.
هرچه شرایط افراد حساستر باشد، اهمیت شستشوی تشک طبی نیز افزایش مییابد؛ زیرا با سلامت و بهبود وضعیت جسمی آنها ارتباط مستقیمی دارد. اگر شستشوی تشک طبی در منازل آپارتمانی و کوچک برایتان دشوار است، به شما حق میدهیم. شما میتوانید از افراد متخصص برای شستن تشک طبی کمک بگیرید یا از طریق روشهای شستشویی که در ادامه آموزش میدهیم برای نظافت تشک طبی اقدام کنید.
4 روش شستشوی تشک طبی
روشهای متعددی برای شستن تشک طبی دو نفره و تشک طبی تک نفره وجود دارد. اگر در سلامت کامل به سر میبرید و صرفاً به دلیل جلوگیری از آسیب به مفاصل خود از تشک طبی استفاده میکنید، بهتر است سالانه 2 بار تشک طبی خود را بشوید. لازم به ذکر است برای سالمندان و بیمارانی که تشک طبی آنها بوی نامطبوعی میگیرد، نظافت تشک باید زود به زود انجام شود. 4 روش شستشوی تشک طبی که در این مطلب برایتان آموزش میدهیم به شرح زیر است:
- شستن کاور تشک طبی
- استفاده از شامپو فرش برای شستشوی تشک طبی
- شستن تشک با بخار شوی
- شستن تشک طبی با جوش شیرین
در ادامه هر یک از روشهای نامبرده را برایتان شرح داده و جزئیات دقیقی در اختیارتان میگذاریم.
1. شستن کاور تشک طبی
از آنجایی که شستن تشک طبی برقی و سایر مدلهای دیگر دشوار است، توصیه میکنیم که برای تشکهای طبی، کاور تشک خریداری کنید. قیمت خرید کاور تشک چندان گران نبوده و شما میتوانید برای سالمندان و افراد بیمار تعدادی از این کاورها را خریداری کنید.
با خرید روتختی و کاور دیگر لازم نیست برای شستن تشک متحمل زحمت زیادی شوید؛ زیرا کاور را به راحتی میتوان در ماشین لباسشویی یا حتی دستی شست. برای انتخاب شوینده نیز به سراغ موادی بروید که برای بیماران حساسیت پوستی ایجاد نمیکنند. اگر بیمار شما مشکل بیاختیاری دارد میتوانید از کاور پلاستیکی استفاده کرده و سپس به روی آن کاور معمولی بکشید. به این طریق، ادرار، خون و سایر مایعات به بافت نرم تشک نفوذ نکرد و از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری میکنید.
2. استفاده از شامپو فرش برای شستشوی تشک طبی
بهتر است در ابتدا از شامپو فرش برای شستشوی تشک طبی خود تست بگیرید. مثلاً لکهای که در قسمت زیرین تشک وجود دارد به واسطه شامپو فرش پاک کنید. اگر لکه محو شد، یعنی شامپو فرش با جنس تشک طبی شما سازگاری داشته و میتوانید برای شستشو از آن استفاده کنید. برای استفاده از این روش شستشوی تشک طبی کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا باید کاور تشک را جدا کرده و سطح رو و پشت تشک را با جارو برقی تمیز کنید. جارو برقی ذرات ریز گرد و غبار و زبالههای خرده ریز را از تشک جدا میکند.
- سپس تشک را در محلی تمیز و فضای نسبتاً باز بگذارید. در این مرحله اسفنجی تمیز را به شامپو فرش آغشته کنید.
- ابتدا باید لکههای روی تشک را از بین ببرید. دقت داشته باشید که لکه خون با آب سرد پاک میشود.
- اگر تشک شما بوی نامطبوعی نمیدهد و لکههای آن سطحی است، لازم نیست کل تشک را آبکشی کنید. کافی است با اسفنج آغشته به آب کف محل لکهها را چندین مرتبه بگیرید.
- اگر تشک شما کثیفی عمقی داشته و بوی نامطبوعی دارد بهتر است با فشار آب تمامی سطح آن را بشوید.
- دقت داشته باشید که برای مرحله آبکشی تشک را فشرده نکنید. بهتر است آن را در محلی قرار دهید تا آب اضافی خارج شده و خشک شود.
- تا زمانی که تشک طبی کاملاً خشک نشده از آن استفاده نکنید.
3. شستن تشک با بخار شوی
به جرئت میتوان گفت که سادهترین روش شستشوی تشک طبی استفاده از بخار شوی است. برای استفاده از این روش کافی است مراحل زیر را اجرا کنید:
- ابتدا سطح روی تشک را تمیز کرده و کاور آن را بشوید.
- سپس اگر امکان تکاندن تشک را دارید، حتماً به این منظور اقدام کنید؛ زیرا تمامی گرد و غبار و ذرات خاک نفوذ کرده درون ابر تشک خارج میشود.
- در این مرحله به کمک دستمال حولهای آغشته به شوینده لکههای روی سطح تشک را تمیز کنید.
- سپس به واسطه بخار شوی تمامی سطح تشک را تمیز کنید.
- اگرچه بخار شوی تمامی میکروبها را از بین میبرد؛ اما بهتر است به مدت 3 تا 4 ساعت تشک طبی را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید تا رطوبت آن خشک شده و میکروبها نیز به صورت کلی از بین بروند.
4. شستن تشک طبی با جوش شیرین
این روش شستشوی تشک طبی برای افرادی مناسب است که تشک آنها بوی نامطبوعی میگیرد. اگر حوش شیرین در دسترس دارید بهتر است طبق روش زیر برای نظافت تشک طبی اقدام کنید:
- ابتدا با جاروبرقی سطح تشک را از گرد و غبار و ذرات ریز آلودگی پاک کنید. میتوانید کاور یا رویه تشک را نیز مجزا بشویید.
- اگر لکهای رو تشک وجود داشت یا بر اثر ریختن مایعات نمناک شده بود جوش شیرین را بر روی نقاط لک شده بپاشید و چند دقیقه صبر کنید.
- جوش شیرین لکهها را از بین میبرد، قدرت جذب رطوبت را نیز دارد و همچنین موجب رفع بوی نامطبوع میشود. ترکیب جوش شیرین و مایع ظرفشویی لکه بر قوی بوده و به بافت پارچه آسیب نزده و طول عمر آن را کاهش نمیدهد. سپس با دستمال حولهای مرطوب سطح تشک را خشک کنید.
- شما میتوانید جوش شیرین را به صورت خشک روی قسمتهای لکه تشک ریخته و حدوداً 30 تا 60 دقیقه صبر کنید تا بوی نامطبوع از بین برود.
- بعد از طی کردن مراحل بالا، تشک را در فضای باز و در معرض نور خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شود. وقتی تشک به طور کامل خشک شد، میتوانید از آن استفاده کنید.
خرید تشک طبی از چندسو
در این مقاله از سایت چندسو برای شما عزیزان دربارۀ روش شستشوی تشک طبی صحبت کردیم. در پایان باید بگوییم اگر تشک طبی باکیفیت و کاور تشک مناسب خریداری کنید، نگرانی از بابت کثیف شدن آن یا خرابی تشک بعد از شستشو نخواهید داشت. شما عزیزان میتوانید انواع تشک طبی تک نفره و دو نفره را از سایت چندسو خریداری کنید.